Idol tog död på kärleken

Av: Joanna Wahlsten

Publicerad:
Uppdaterad:

Juryns Pelle Lidell singel igen: Vi får inte ihop det

Foto: BRUSTET HJÄRTA Pelle Lidell blev ihop med sin ungdomskärlek för drygt ett år sedan. Men förhållandet tog stryk när ”Idol” tog mer och mer tid.

Han hittade tillbaka till sin ungdomskärlek – sedan kom ”Idol” emellan.

Nu är Pelle Lidell, 49, singel igen.

– Vi får inte ihop det bara, säger han.

I höstas berättade ”Idol”-jurymedlemmen Pelle Lidell i en öppenhjärtig intervju med Nöjesbladet om hur han funnit kärleken på äldre dar – med sin ungdomsförälskelse Anna.

– Hon var 18 och jag var 23. Hon var ihop med min dj-polare, vi tittade lite på varandra men det var hands off. Jag var kär i henne. För ett år sedan sprang vi på varandra på ett kafé på Götgatan. Vi drack latte och pratade igenom allt. Sedan började vi dejta. Det är häftigt att bli kär vid den här åldern. Man känner sig som 15 igen, berättade han då.

”Ett bakslag”

Strax efter intervjun drog slutspurten igång på riktigt i ”Idol”. Juryuppdraget krävde mer och mer tid.

Och kärleken tog stryk.

I samband med finalen framkom det att Lidell och hans Anna tvingats pausa i förhållandet på grund av deras fullspäckade schema.

Då hoppades Pelle Lidell att terapi skulle rädda deras relation – men det gick inte.

– Vi får inte ihop det bara, säger han till Nöjesbladet.

– Det känns som ett bakslag så klart.

Lidell berättar att uppbrottet är vänskapligt – men att det var ofrånkomligt.

– Vi skjuter förbi varandra hela tiden, säger han. Det finns ett talesätt som heter ”snackar vi bara, eller talar vi med varandra?” och det tycker jag att vi har gjort lite för länge. Och det har att göra med att jag inte har kunnat lägga ner tillräckligt mycket tid på att underhålla relationen. Så det är delvis mitt fel.

Nu är det bara att ta en dag i taget och gå vidare. Kanske hittar de tillbaka till varandra en dag.

”Det finns ett hopp”

– Jag vågar inte sia om det, det vore dumt. Men det är klart att någonstans inom mig finns det ett hopp, säger Pelle Lidell, som medger att det har varit många tunga dagar.

– Å andra sidan, vilka lyxproblem jag har. Det finns folk som inte har fått fira jul i år och barn som inte fått en enda julklapp. Det är allvarligare problem än ett brustet hjärta.

– Jag vill att hon ska vara lycklig. Jag vill inte att hon går omkring och inte mår bra. Det är det enda väsentliga i det här sammanhanget.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN