Hela världen snackar om ABBA

Publicerad:
Uppdaterad:

"Så lycklig över att se Abba tillsammans igen"

1 av 11

Att Abba samlats för första gången på åtta år gav omedelbart eko i världspressen. Medier runt om i världen rapporterar nu om den efterlängtade återträffen på röda mattan.

 Det var på onsdagskvällen som de fyra Abborna – Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson och Björn Ulvaeus – var på plats när musikalen "Mamma mia! The party” hade premiär på Tyrol på Gröna Lund i Stockholm.

Det har inte hänt sedan filmpremiären av "Mamma mia!" 2008, och alla ville skriva om återföreningen. 

Ingen återförening på scenen 

Amerikanska USA Today, People och New York Daily News rapporterar om kvällen, liksom brittiska BBC och The Guardian.

Samtliga tidningar meddelar dock sina läsare att det inte verkar vara någon återförening i ordets rätta bemärkelse på gång. 

"Benny Andersson vidhöll att han inte tror att de fyra kommer att uppträda på scen tillsammans igen", skriver The Guardian. 

En dröm som blev sann 

Men återträffen gav även eko i andra delar av världen. Schweiziska 20 Minuten rapporterar om händelsen, men även medier på exempelvis Malta, Irland och i Nigeria, liksom australiska ABC och The New Daily som kallar den "en dröm som blev sann". 

Även Twitter och Facebook svämmar över av statusuppdateringar från exalterade fans. "Så lycklig över att se Abba tillsammans igen", "Världens bästa grupp!" och "det legendariska popbandet har återförenats för en kväll", "Mamma Mia, de är tillsammans igen!", lyder några lyckliga tweets från franska, ryska, spanska och nederländska fans. 

Den nya musikalen är en uppföljare på succén "Mamma mia!", som har setts av 55 miljoner människor runt om i världen.

Abborna har dock inte spelat tillsammans sedan 1980.

Sara Haldert/TT

Publicerad:

LÄS VIDARE