Emma Stone

Drottning två gånger om – och förtjust i att ha sex med Emma Stone

Av: 

Jan-Olov Andersson

NÖJE

VENEDIG. Hon blev världsberömd som polis i tre säsonger av polisserien ”Broadchurch”.

Nu blir Olivia Colman, 44, drottning i två storsatsningar.

Netflix-serien ”The Crown” och långfilmen ”The favourite”, där hon är 1700-talsdrottningen Queen Anne som spelar ut sina två älskarinnor mot varandra.

– Det var väldigt roligt att ha sex med Emma Stone, säger hon.

Grekiske regissören Yorgos Lanthimos är vad man kallar för ”feelbad”-genrens kanske tyngsta namn numera, vid sidan av Michael Haneke. Filmer som ”Dogtooth”, ”The lobster” och senast ”The killing of a sacred deer” har gett honom en allt större beundrarskara.

”The favourite”, som tävlar om Guldlejonet i filmfestivalen, är något helt annorlunda. Ett historiskt kostymdrama. Fast med Lanthimos alldeles speciella humor. Och ett mycket vulgärt språk.

– Jag fastnade för historien för att den har tre väldigt komplexa kvinnor i centrum. Allt som händer i filmen behöver dock inte nödvändigtvis vara sant, säger Yorgos Lanthimos och skrattar.

Pratade sex på presskonferensen

Queen Anne (1665-1714) var Englands drottning åren 1702-1714. I filmen är Queen Anne (Olivia Colman) snudd på skogstokig. Och väldigt förtjust i två kvinnor som hon gärna delar säng med. En förnämlig lady (Rachel Weisz) och ett hembiträde (Emma Jones). Drottningen spelar glatt ut dem mot varandra.

– Hon var fascinerande att spela, för trots att hon har sådan makt är hon så osäker, hon är övertygad om att ingen egentligen tycker om henne. Därför är hon så ombytbar, tycker om den ena kvinnan en dag, den andra en annan dag.

Rachel Weisz är inte med här i Venedig. Kanske är det därför Olivia Colman spontant utbrister på presskonferensen:

– Jag tyckte också det var väldigt roligt att ha sex med Emma Stone.

Och Hollywoodstjärnan finner sig direkt:

– Det var väldigt härligt att ha sex med dig också, Olivia, säger hon när de sitter i filmfestivalens presskonferenssal, med regissören mellan sig.

Kände sig utanför

Emma Stone säger att hon först kände sig lite utanför. Hon var den enda från USA i filmgänget, övriga var brittiska skådespelare. Hon var lite orolig för att hennes brittiska dialekt inte skulle fungera.

– Men sedan repeterade vi i tre veckor. Lärde känna och vågade skämma ut oss inför varandra. Och då blev det bara roligt att göra även sexscenerna, säger hon.

Oliva Colman har precis börjat spela in tredje och fjärde säsongen av Netflix-serien ”The Crown”. När huvudpersonen Elizabeth II, Storbritanniens nuvarande drottning, har åldrats lite grann efter de första säsongerna, tar Olivia Colman över rollen från Claire Foy.

– Elizabeth har säkert koll på drottningarnas historia. En sak är säker: hon har nog inte tagit några som helst intryck från Queen Anne, säger hon.

Filmen har Sverige-premiär efter nyår.

ANNONS

REA hos Hemtex! Köp bästsäljande produkter med upp till 50% rabatt.

Extern länk från Hemtex

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Oscarsnominerade stjärnan: ”Sexet gjorde mig generad”

ÄMNEN I ARTIKELN

Emma Stone

Yorgos Lanthimos

Rachel Weisz

Michael Haneke

Claire Foy

Netflix

Elizabeth II