Anna Anka i storbråk vid tv-comebacken

Gjorde sig osams direkt med kollegorna i ”Svenska Hollywoodfruar”: ”Hon skulle sätta oss andra på plats”

avLinn Elmervik, Torbjörn Ek

Anna Ankas tv-comeback slutade i storbråk.

I ”Svenska Hollywoodfruar” gjorde hon sig osams direkt med de andra fruarna.

– Hon drog väl kanske inte jämnt med nån egentligen, säger Sofie Prydz.

Nio år efter debuten återvänder Anna Anka, 47, till ”Svenska Hollywoodfruar” i höst. Men inspelningen kantades av bråk.

– Hon hade bestämt sig för att det var hennes uppgift att dra upp det sjunkande skeppet ”Svenska Hollywoodfruar” som hon hade uppfunnit. Nu skulle hon dra upp det igen, det som vi andra hade sänkt, säger Sofie Prydz, 36.

Anna Anka medverkade i den allra första säsongen av den svenska realityserien 2009. Sofie Prydz har också medverkat i en säsong tidigare, men inspelningen av årets säsong var första gången hon träffade den frispråkiga kollegan, som tidigare varit gift med Paul Anka.

– Hon kom in med ganska stark personlighet och väldigt hård attityd och hon skulle sätta oss andra på plats, för hennes åsikt var att allt hade varit åt helvete sen hon slutade, säger Prydz om Anka.

1 av 3 | Foto: Foto: TV3/Daniel Sahlberg
Sofie Prydz.

”Blev värre och värre”

Hur kändes det?

– Jag satt mest och skrattade och tyckte att det var roligt med hennes attityd, jag undrade om hon spelar eller om det är äkta.

Under inspelningen eskalerade osämjan mellan Anna Anka och de övriga fruarna, som den här säsongen också inkluderar Maria Montazami, 52, och Elena Belle, 33.

– Sen blev det värre och värre ju längre säsongen gick. Det kulminerade i nån slags katastrofavslutning som blev jobbig även för mig. Jag brukar inte ha så lätt att ta åt mig, jag brukar mest betrakta från sidan, och går inte in i bråk som inte betyder nåt.

Till slut fick Sofie Prydz nog.

– Jag fick bita mig i läppen där i slutet och kanske att jag inte kunde hålla mig så lugn som den där filbunken som jag oftast är. Det kulminerade om man säger så, säger hon.

Anka: ”Hon lever i en fantasivärld”

Anna Anka själv har en annan uppfattning om stämningen under inspelningarna av ”Svenska Hollywoodfruar”. I ett mejl till Nöjesbladet slår hon tillbaka och uppmanar Sofie Prydz att fokusera mer på sina egna tillkortakommanden än hennes.

”Hon ägnade all sin tid åt att hitta fel på mig snarare än att jobba på sina egna. Det är sorgligt hur avundsjuk och rädd hon är för mig…och hon kan bara säga negativa saker trots att hon inte vet någonting om mig”, skriver hon.

Anna Anka tror att Sofie Prydz provoceras av henne eftersom hon visar känslor på ett sätt Sofie inte gör.

”Hon lever i en fantasivärld där allt ska vara lyckligt, roligt, lätt, positivt, stillsamt och snällt…hon dömer mig eftersom jag påminde henne om de saker hon har kvar inom sig och försöker förneka, men måste lära sig älska. Det vore klokt av henne att titta på vad jag har gjort och vilka fördelar det har gett henne”.

Säsong 12 av ”Svenska Hollywoodfruar” har premiär den 4 september på TV3, Viafree och Viaplay.

ARTIKELN HANDLAR OM