Nöje

Läsarna: ”Röstskandal den här veckan också?"

Av: 

Karin Grahn Wetter

NÖJE

Tittarna fick fel svar på sina röster.

Hundratals kom inte fram på telefonnumren.

Ännu ett omröstningsfiasko i årets Melodifestival.

Under snabbgenomgången började läsarreaktionerna trilla in på Aftonbladets Melodifestivalchatt. Upprörda röstare beättade att de fått fel bekräftelse när de röstat.

"Jag röstade på låt 08 men fick tillbaka ett sms med texten: TACK FÖR ATT DU RÖSTAT PÅ NICKE BORG", skriver signaturen Per. ”Röstskandal den här veckan också?"

Försökte femton gånger

Även tittare som har röstat via telefon hade hade kopplats bort eller fått svar att numret inte var i bruk.

Signaturen Jessica skrev: "Av 15 försök att komma fram på Swingflys nummer så kom jag fram 2 gånger. Flera gånger sa de att numret inte används, eller att det inte går att komma fram och två gånger verkade det bli framkopplat, men det var helt tyst i luren".

”Har räknats rätt”

Thomas Hall, tävlings- och röstningsansvarig på Melodifestivalen, förklarar att det var svarsmeddelanden på det dyra numret för bidrag nummer sju och åtta som hade hamnat fel.

– Svarsmeddelandena var korslagda, alltså felaktiga. Men alla röster har räknats rätt, för det är två separata system som tar emot röster och som ger svarsmeddelanden.

Du kan alltså med ett hundra procent säkerhet säga att alla röster blev rätt räknade?

– Vår danska telecom garanterar oss att omröstningen är fläckfri. Det är cirka 1500 svarsmeddelanden som har skickats ut fel och det ska ju sättas i relation till 1,3 miljoner röster. Men det är fel och så ska det inte vara, säger Thomas Hall.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert: