Måns och Kajsa är fortfarande gifta

Av: Sara Thun

Publicerad:
Uppdaterad:
Måns Herngren och Kajsa Bergqvist.
Foto: ALL OVER PRESS
Måns Herngren och Kajsa Bergqvist.

Paret kunde ha skilt sig för tre månader sedan, men håller fortfarande fast vid varandra.

För snart fyra år sedan sa Kajsa Bergqvist, 35, och Måns Herngren, 46, ja till varandra under en intim nyårsvigsel i Sydafrika.

– Där sitter han ju, tänkte jag, mannen i mitt liv. Vi stirrade på varandra och sedan den dagen har vi varit kära i varandra, sa Kajsa i programmet Sommar i P1 2008 om hennes och Måns första möte för nästan tio år sedan.

Men efter tre år som äkta par skickade makarna, den tredje feb­ruari i år, in en gemensam skilsmässoansökan till Stockholms tingsträtt. Varken Kajsa eller Måns ville då kommentera skilsmässan i media. Men en källa till Nöjesblad­et sa att de ”verkligen hade försökt” innan de fattade beslutet att skiljas.

– De sa att de har haft det kämp­igt ett bra tag, sa källan.

Betänketiden gick ut

Men kanske är inte sista spiken i äktenskapskistan slagen ännu. Forna höjdhopperskan och producenten är i skrivande stund fortfarande gifta – trots att betänke­tiden på sex månader gått ut. I cirka­ tre månader har par­et enligt lag kunnat ­vara skilda, men valt att inte skicka in en fullföljdsansök­an än.

Vad orsaken till att de inte slutfört äktenskapsskillnaden är vill inte Kajsa kommentera, hälsar hennes manager till Klick. Relationsexperten Bodil Wennberg ­berättar att det är vanligt att par som befinner sig i liknande situationer tvivlar.

– En skilsmässa är ett väldigt stort beslut och det finns mycket som gör det svårt. Även om man är olycklig i ett förhållande kan ensamheten kännas hotfull och göra­ att man är beredd att uthärda en del svårigheter. Man kan vara så skrämd över att vara ensam att man inte vet hur det blir, säger hon till Klick!

– Det är ett tecken på att man brottas med väldigt mänskliga frågor. Man vill fatta ett bra beslut, som man inte ångrar ­efteråt, fortsätter hon.

Klick! har utan framgång sökt Måns Herngren.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN