Nöje

Amerikanerna söker kärleken – i Sverige

Av: 

Terese Allert

NÖJE

Svenskättlingarna Luke, Mitchell och Erik längtar efter kärleken.

I ”Kärlek över Atlanten” hoppas amerikanerna att den ska finnas i Sverige.
– Ni är jämställda, liberala och intelligenta. Det lockar mig verkligen, säger Luke De Lorma, 38.

I TV3:s nya realityserie ”Kärlek över Atlanten” letar tre San Francisco-killar med svenska rötter efter en svensk flickvän.

I första programmet får vi se när Luke De Lorme, 38, speed-dejtar 17 tjejer. En hel del nerver och språkmissar gjorde det till en speciell upplevelse.

– Det var ganska svårt att välja och jag gillade inte att göra det. De här tjejerna öppnade sina hjärtan så det var tufft.

”Ni är mer avslappnade”

Han vet varför han letar efter en svensk tjej.

– Ni är jämställda, liberala och intelligenta. Det lockar verkligen mig. Amerikanska kvinnor är mer intresserade av hur många aktier man har. Ni är mer avslappnade, säger han.
Luke har gått på många dejter i sitt liv men aldrig hittat den rätta.
– Enligt mig finns det två ultimata positioner jag skulle vilja ha. Den ena är president i USA och den andra är att ha en svensk flickvän. Det här var en väldigt rolig möjlighet, att få träffa massor svenska tjejer och hoppas på att en av dem skulle kunna vara min blivande flickvän.

Följer med till USA

Bland de tjejer som killarna träffar väljs fyra ut som får följa med till San Francisco. För Mitchel Valentine, 34, var det inga större problem att bestämma sig under sin speed-dejting.
– Det häftiga är att fem minuter kan kännas som ett ögonblick med vissa men som en evighet med andra beroende på vem det är. Man märker ganska snabbt om det klickar eller inte.
Väl framme i USA bodde Luke, Mitchell och Erik Calloway, 32, tillsammans med sina utvalda tjejer.

– Vi bodde i en lägenhet. Det var som ett stort pyjamasparty, säger Erik.
En efter en gallrades tjejerna ut tills en återstod och då åkte de nyblivna paren tillbaka till Sverige för att träffa tjejens familj.

Ingen av killarna kan avslöja om de idag är singlar eller inte men Mitchell medger att det inte är lätt med kärlek när man bor på varsin sida om Atlanten.
–Jag kan säga att långdistansförhållanden är väldigt svåra, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Zlatans nya bok "Adrenalina" – förbeställ här!

Sportbladet Shop

Publisert: