Gadds panik: ”Det är kört”

avChristoffer Nilsson, Helena Trus, Torbjörn Ek

Slängde käft med SVT efter repetitionen – nu tvingas han göra om sitt nummer

1 av 3 | Foto: MAGNUS SANDBERG
”DET JÄVLA NUMRET MÅSTE BLI RÄTT” Eric Gadd fick ljudproblem direkt under gårdagens repetitioner. Nu måste han byta teknik – och använda öronsnäckor i stället för högtalarmonitorer. ”Jag hatar in ear. Det är lökigt att använda sånt”, säger soulkungen efteråt.

Eric Gadds repetition slutade i en hetsig diskussion med SVT.

Nu tvingas artisten ändra sitt nummer i sista stund.

– Jag måste få det här jävla numret rätt, säger Gadd till Nöjesbladet.

Han är känd som Sveriges soulkung.

Men när det kommer till Melodifestivalen är artisten Eric Gadd, 47, nybörjare.

När han i går repeterade tävlingsbidraget ”Vi kommer aldrig att förlora” inför lördagens delfinal i Karlskrona blev det genast trubbel.

Till skillnad från de andra i startfältet, som samtliga använder öronsnäckor för att höra ljudet när de sjunger, fick Eric Gadd ljud från högtalar­monitorer på scenen.

– När jag går ut mot publiken går jag bortom högtalarna. Ju länge ifrån det ljudet jag går, desto mer förskjutning blir det. Jag sjunger mot det som jag hör, men killarna i bandet hör något annat vilket också leder till att tv-ljudet blir helt fel, säger han.

”Det får vi skita i”

Efter att Gadd hade sjungit låten för andra gången under repetitionerna var han märkbart påfrestad av ljudstrulet och samlade SVT-produktionen och sitt skivbolag för diskussion.

– Det där får vi skita i nu, men det måste ni lösa! utbrast han till studiomannen Henric von Zweigbergk.

Efter repetitionerna berättar Eric Gadd för Nöjesbladet att han nu tvingas byta teknik – från högtalarmonitorer till öronsnäckor, kallade in ear-monitorer.

– Jag får laborera med dem under fredagsrepet. Det var en av de stora upptäckterna i dag. Jag måste ha in ear. Och jag hatar in ear. Det är lökigt att använda sånt. Först tänkte jag att jag kan leva med att det blir lite struligt, men när jag tittade på numret i efterhand, så som det blir för tv-tittarna, insåg jag att det var kört. Det är bara att ändra, säger han.

Vad har du emot öronsnäckorna?

– Jag upplever det som att de stänger mig ifrån nuet. Jag blir självmedveten och tänker på vad jag gör i stället för att agera och känna. Jag vill känna, inte tänka, säger han.

I kväll, under det publika genrepet, testar Gadd den nya tekniken. Och trots att det bara är en dag kvar till tävling har han mer att slipa på.

”Vi fixar det”

– Jag måste få det här jävla numret rätt. Jag är inte framme än, det känner jag. Nu börjar det låta okej, men det är mycket kvar visuellt. Men det fixar vi i kväll, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM