Bryter ihop efter beskedet: Helena tvingas lämna ”Farmen”

Linda: ”Kändes tomt”

avLouise Åström

Helena Hedqvist misslyckades i tävlingen och tvingades lämna ”Farmen”.

Det fick vännen Linda Ekberg att brista ut i tårar.

– Hon var ju den enda personen jag visste att jag kunde lita på inne på Farmen, säger Linda Ekberg till Nöjesbladet.

I onsdagens avsnitt av ”Farmen” gjorde programledaren Paolo Roberto plötsligt besök och överraskade deltagarna med en tävling.

De farmarna som ännu inte vunnit en amulett fick tävla om sin fortsatta vistelse på farmen genom att lia ihop exakt fem kilo hö. Den deltagaren som var närmast fem kilo vann en amulett medan den som var längst ifrån tvingades lämna tävlingen.

Och det blev Helena Hedqvist som förlorade tävlingen och åkte ut. Något som fick vännen Linda Ekberg att bryta ihop. När hon inser att det är Helena som inte återvänder till gården brister hon ut i gråt och stöttas av de andra deltagarna. Helena intygar att hon inte ens hann säga hejdå.

– Hon fick bara åka. Det var tråkigt. Hon var ju den enda personen jag viste att jag kunde lita på inne på Farmen. De andra kramade om mig och sa att de skulle ta väl hand om mig. Men just i den sekunden kände jag bara ”nej, inte Helena”. Vi hade ju tänkt hjälpas åt och bolla idéer med varandra, säger Linda till Nöjesbladet.

Planerar att ses

Enligt Linda fick hon acceptera läget och gå vidare.

– Jag klarar mig men det är klart det var tråkigt. Helena var väldigt glad, rolig och sprallig. Så det kändes ju tomt.

Har ni någon kontakt i dag?

– Ja, vi skriver till varandra. Vi blev jättebra vänner så det är jättekul.

Har ni setts och umgåtts?

– Nej, hon är ju från Säffle och jag bor i Uddevalla. Men hon bor i Stockholm så det är lite långt. Men om hon åker hem till Säffle är det inte långt och då är det klart vi ska ses. Tanken finns där, absolut.

ARTIKELN HANDLAR OM

Farmen