Sveket mot Mirre i örådet

NÖJE

Aftonbladet avslöjar: En deltagare ändrade rösten

1 av 2 | Foto: "MIRRE SKULLE VINNA" Robinsondeltagare slöt en hemlig uppgörelse. Bara timmar före det slutgiltiga örådet stod det klart att Mirre skulle få fem röster mot Antonis fyra. Men pakten bröts - mitt under pågående sändning. Vinnare blev i stället Antoni.

Timmarna före örådet hette vinnaren Mariana "Mirre" Dehlin.

Aftonbladet kan avslöja den hemliga uppgörelsen - som oväntat bröts mitt under pågående röstning.

Här är hela dramat du inte fick se i tv.

Samtidigt som de klara finalisterna Mirre och Antoni for till ön Sembilang för att dela den allra sista natten tillsammans, påbörjades planeringen.

En timmes båtresa därifrån, på ön Sibu, fick de nio deltagarna det slutgiltiga beskedet: skulle de rösta på Mirre eller Antoni?

Det blev startskottet för en intensiv övertalningskampanj.

- Ska det vara en kvinna som vinner så finns det ingen mer värdig än Super-Mirre. Hennes namn säger allt. Vi ville att hon skulle vinna, säger en av deltagarna.

Av respekt för Antoni väljer samtliga i artikeln att vara anonyma.

"Väldigt känsligt"

- Det hela är väldigt känsligt. Vi pratar inte ens om omröstningen med varandra än i dag när vi träffas, säger en av dem.

Vid poolen, vid middagsborden och i barerna på den luxuösa resorten påbörjades deltagarnas jakt på majoritet i örådet.

- Vi delade upp oss och försökte övertala de personer som vi visste var tveksamma. Det var en rejäl lobbyverksamhet, säger en annan av deltagarna.

Uppdraget lyckades.

En hemlig uppgörelse slöts och bara timmar före det slutgiltiga örådet stod det klart att Mirre skulle få fem röster - mot Antonis fyra.

"Det blev en kupp"

Men pakten bröts mitt under pågående sändning.

- Det blev verkligen en kupp. Först långt efteråt började jag ana vem det var som hade ändrat sig. Men ingen vet riktigt säkert.

Flera källor bekräftar Aftonbladets uppgifter:

- Personen hade tänkt rösta på Mirre, men ändrade sig eftersom de lobbade så mycket för det. Personen kom inte överens med den som var mest påstridig, säger en källa.

Personen som påstås ha ändrat sin röst under örådet säger:

- Jag tycker inte om att de höll på att övertala oss. Röstning är en demokratisk rättighet och jag gjorde det som jag tyckte var bäst.

Mirre själv blir förvånad när hon får höra talas

om "Mirre-pakten".

- Nej, det där kände jag inte till. Men det är ju så det är, man påverkas ju hela tiden när man träffar andra. Hur som helst gjorde de ett bra beslut, Antoni är verkligen en värdig vinnare, säger Mirre.

"Vi är inte sura"

Och flera av deltagarna i "Mirre-pakten" som Aftonbladet talat med ser ändå Antoni som en värdig vinnare.

- Det var tråkigt att inte Mirre fick vinna, men vi är inte sura. Man är ju fri att ändra sig om man vill. Antoni är självklart en värdig vinnare efter alla tävlingar han vunnit.

Rösterna i finalen

Björn Solfors