Håkan Steen om Accelerator

NÖJE

Hallå där Håkan Steen, Aftonbladets recensent, som varit på Accelerator-festivalen i Stockholm.

Vad tyckte du allmänt om konserten?

- Ganska lyckat. Det är en väldigt spännande "lineup", en ganska smal sådan, men är man inne på modern "Indierock" så får man faktiskt rätt många av de intressantaste banden just nu.

Det bästa?

- Så här långt Moneybrother, ett ganska kul band som mixar The Clash och Curtis Mayfield på ett ganska coolt sätt. De har blåsintrument och orgel som kryddar det hela. Det var rätt så ösigt. Vue var också rätt bra. Det är ett band som är på gång uppåt. Speciellt i Sverige.

- Jag har dessutom stora förhoppningar på And you will know us by the trail of dead. Såg premiären i Malmö i tisdags och då var de helt enormt bra.

Sämsta?

- Ett band som heter Catpower, som spelar lågmälda rocklåter med bara sång och elgitarr. De fungerar inte live, de är bättre på platta.

Något överraskande?

- Finns ett svenskt band som heter Breach som spelar ganska rå och stökig hardcore som jag inte gått igång på riktigt förut. Men deras spelning var väldigt intensiv och bra ikväll.

Hur var live-känslan?

- De flesta är ju rätt utpräglade liveband. Arrangörerna har lyckats samla ett gäng band som är rätt olika men attitydmässigt fungerar de bra ihop.

Sammanfattning?

- Rätt lyckat. Finns vissa organisatoriska problem på Mûnchenbryggeriet. Svårt att ta sig mellan de olika scenerna, till exempel.

Marcus Noterius