Tommy Nilsson om Lill-Babs fina gest: ”Kostar så himla lite”

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:

Barbro ”Lill-Babs” Svensson var den första att bekräfta människor i sin omgivning.

Det berättar tidigare svärsonen Tommy Nilsson i en intervju med Hälsoliv.

– När Barbro låg på sjukhuset nu, så fick de inte bädda sängen åt henne. Det gjorde hon själv de första dagarna, säger han.

I början av april dog Barbro ”Lill-Babs” Svensson efter en kort tids sjukdom. Tommy Nilsson, som har två barn med Malin Berghagen, har tidigare berättat om sorgen efter Lill-Babs.

– Det är klart det är lite märkligt. Jag är inte längre mitt i familjen, är mer i periferin. Jag har barn, och hon är deras mormor. Det går upp och ner. Det är en berg-och-dalbana, sa han till Nöjesbladet om hur tiden efter hennes död varit.

I en intervju med Hälsoliv minns han Lill-Babs, och han beskriver en person som alltid bekräftade andra. Och hon slutade inte vara den personen, trots att hon var sjuk.

– När Barbro låg på sjukhuset nu, så fick de inte bädda sängen åt henne. Det gjorde hon själv de första dagarna. "Nej, gå och gör någonting annat, ni har säkert mycket att göra", sa Barbro, säger Tommy Nilsson till Hälsoliv.

1 av 3 | Foto: Pontus Orre
Lill-Babs.

”Man blir lyft själv av det”

Han berättar att båda hans tidigare svärföräldrar, Lill-Babs och Lasse Berghagen, var bra på att se andra människor.

– De kunde sitta framför tv:n och se någon som de tyckte var bra. Då lyfte de bara på luren och ringde. "Hej! Jag ville bara säga fasen vad duktig du är. Hejdå!" Utan att de kände personen. Det kostar så himla lite att lyfta andra. Man blir lyft själv av det. 

Barbro Svensson blev 80 år.

Publicerad:

LÄS VIDARE