The Kinks

Jim Rodford är död

Tidigare ”The Kinks”-basisten ramlade i trappa

Av: 

Louise Åström

NÖJE

Jim Rodford, känd från ”The Kinks” och ”The Zombies” är död.

Det uppger ”The Zombies” på sin Facebooksida.

”Han kommer att vara otroligt saknad. Godnatt och gud välsigne dig kära vän”, skriver Rodfords bandmedlem och kusin, Rod Argent, i ett inlägg.

Sångaren och basisten Jim Rodford har dött efter att ha fallit i en trappa. Det uppger hans band ”The Zombies” på sin Facebooksida i ett långt inlägg signerat bandmedlemmen Rod Argent.

”Det är med stor sorg som jag imorse fick veta att min kära kusin och livslånga vän, Jim Rodford, dött efter ett fall i en trappa. Detaljerna kring den exakta dödsorsaken är ännu inte kända”, står det i inlägget.

”En underbar person”

Rodford har spelat bas i flera brittiska rockgrupper. Mellan 1978 till 1996 spelade han med bandet ”The Kinks”. Han var en av medgrundarna till ”Argent”, som grundades 1969 och leddes av kusinen Rod Argent. Rodford spelade med dem fram till 1976. 2004 gick han med i ”The Zombies”, bandet han spelade med fram till sin död.

”Jim var en underbar person, älskad av alla. När Colin och jag, chockade tog emot nyheten imorse kunde vi knappt prata. Colin sa ’jag har aldrig hört någon säga ett ont ord om honom’. Han kommer att vara otroligt saknad. Godnatt och gud välsigne dig kära vän”, skriver Argent.

Spelade ihop med sonen

I ”The Zombies” ingår, förutom Rod Argent, Colin Blunstone, Tom Toomey, och Steve Rodford, son till Jim Rodford. Tillsammans med frun Jean har Jim Rodford ytterligare en son, Russel, som är gitarrist.

I inlägget på Facebook beskriver Argent att Rodford dedikerade sitt liv till musiken fram till slutet.

”Han var otroligt engagerad i lokal musik - alltid närvarande på de lokala scenerna i St. Albans där han spenderat hela sitt liv”.

Rodford blev 76 år gammal.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

LÄS VIDARE

Vännerna om sorgen efter Magnus Lindbergs död

ÄMNEN I ARTIKELN

The Kinks