”Farmen”-Wincent förlorade sin pappa under inspelningarna

NÖJE

Mitt under inspelningarna av ”Farmen” dog Wincents pappa.

Trots detta genomförde tv-profilen sitt jobb som programmets nya hästbonde.

– Det var bara att fortsätta, säger han.

1 av 4 | Foto: TV4, Nyhetsmorgon
Hans Wincent

Ikväll var det premiär för den nya säsongen av ”Farmen”. Nytt för i år är att expertbonden Gutta Andersson ersätts av Hans Wincent. Andersson opererades i våras då han hade problem med sin höftled och kunde därför inte vara med under inspelningarna. Istället tar hovslagaren och hästuppfödaren Wincent över.

– Jag har aldrig jobbat med tv innan så det här var något helt nytt, säger han.

Han har träffat Andersson några gånger, men tänker inte försöka ta över rollen efter den populära bonden.

– Jag känner att jag vill inte försöka bli en kopia av honom. Det är bättre att ha två original än en blek kopia av honom så jag kör mitt race, säger Wincent.

Fick ledigt för att gå på begravning

Trots att det här var första gången han deltog i en tv-produktion tyckte han inte att han stötte på några bekymmer jobbmässigt. På det privata planet var det tuffare.

– Min pappa gick bort. Han hade varit dålig en längre tid så det var inget chockartat. Det var bara att fortsätta, säger Wincent.

Pappan blev 89 år gammal och Wincent säger att det var ålderdom som var dödorsaken. Han berättar att bägge föräldrarna hälsade på honom precis innan sommaren.

– Jag misstänkte att när inspelningarna väl drog igång på allvar så skulle vi inte ha tid till varandra och jag visste inte då hur lång tid han hade kvar. Det känns jätteskönt att han var ute.

Blev farfar

Redan då var pappan dålig och kunde inte prata.

– Men jag visade honom en presentationsfilm som var gjord på mig och då sken han upp som en sol. Man såg att han var stolt, berättar Wincent.

Men sorgen över pappans bortgång byttes snabbt ut av glädje. I somras fick farmen-profilen nämligen sitt första barnbarn.

– Jag blev farfar till en liten tjej mitt under inspelningarna. Hon fick en body där det står ”Farmen” på så det är en riktig Farmenbebis, säger Hans Wincent.

”Farmen” går måndag-torsdag 19.30 samt söndag 20.00 på TV4.

Här är alla vinnare av ”Farmen” – känner du igen dem? 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM

Farmen