Johan Jureskog om sångpremiären

Johan Jureskog gjorde sångdebut på ”Lotta på Liseberg”.
Johan Jureskog gjorde sångdebut på ”Lotta på Liseberg”.

Ett ögonblick... Johan Jureskog, kock och aktuell med en middagsshow med Eric Saade, gjorde på måndagskvällen sångdebut i ”Lotta på Liseberg”.

Hur kommer det sig att du sångdebuterade där?

– Egentligen var det frågan om att marknadsföra min och Erics (Saade reds. anm.) middagsshow, men sen frågade producenten, ”skulle Johan vara intresserad av att köra en allsång?”. Jag kände spontant bara ”JA!”, men sen har man ju varit ganska nervös kan jag säga.

Hur var det?

– När jag var klar ställde jag mig och asgarvade, det var det roligaste jag gjort, men när jag kom på dagen var jag nervös alltså. Jag tänkte på hur man ska komma ihåg texten, men man har ju den där uppe på scenen som hjälp. Sedan gjorde vi två genrep, och sen får man bara ge sig själv en kallsup och säga ”du, det spelar ingen roll. Kör bara”. Ju mer man kör desto bättre är det.

Hur var känslan efteråt?

– Jag stod bara och skrek ”Vegas nästa, here we come!”, hahaha. Jag var så lycklig. Jag vet inte om det var helt rätt, men jag tokkramade Eric. Men både jag och han är vaccinerade.

Eric Saade och Johan Jureskog på ”Lotta på Liseberg”.
Eric Saade och Johan Jureskog på ”Lotta på Liseberg”.

Hur mycket har du sjungit tidigare?

– Ingenting. Aldrig någonsin. Min svärfar brukar säga att jag är så jävla dålig när vi sjunger snapsvisor, så när han hörde det här sa han ”jag ska bänka mig” och garvade. Men det är bara att bjuda på sig själv.

Kan vi räkna med mer sång från dig i framtiden?

– Ja, jag är öppen för allt! Mello here I come! Det finns inga gränser nu, det här var jätteroligt. Jag är ytterst tacksam för att de frågade mig och Lotta är så genomtrevlig. Folkets kock, det är det jag strävar efter att bli och vad blir folkligare än en allsång?

Vad har du fått för reaktioner?

– Jag var så trött i går, så jag åkte till hotellrummet, till min lilla familj, åt kycklingwrap och drack sjuka mängder champagne och firade. Sen gick jag och la mig, så jag har inte sett så mycket. Men jag har aldrig fått så mycket sms av kompisar efter ett tv-program som det här.

Inget från svärfar?

– Hahaha nej, inte än.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Det är att allt ska gå tillbaka till det normala. För de sista två åren har varit de jobbigaste i hela mitt liv. Existensfrågor om allt man byggt upp. Hela mitt liv har jag byggt upp på en sak, och det är att jag har kontroll på mitt liv. Helt plötsligt så är det helt grått och det har varit psykiskt jättejobbigt. Jag har gråtit, jag har haft ångest och mått sjukt dåligt över den ovissa framtiden. Så jag önskar mig att covid försvinner. Att allt bara blir som vanligt. Och att människor inte far illa och dör av någon vidrig sjukdom.

”Mello here I come” säger Jureskog efter allsångsdebuten.
”Mello here I come” säger Jureskog efter allsångsdebuten.
Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE