Weinstein flyttas till LA för ny rättegång

TT

Uppdaterad 2021-07-21 | Publicerad 2021-07-20

Harvey Weinstein befinner sig snart i Los Angeles där en ny rättegång väntar. Arkivbild.

Harvey Weinstein har flyttats över till ett fängelse i Los Angeles, i väntan på rättegång. Filmmogulen är sedan tidigare dömd till 23 års fängelse i New York och har avtjänat en del av straffet i ett fängelse i Buffalo i samma delstat.

Enligt AFP flyttades Weinstein under tisdagen, trots att hans team av advokater har försökt överklaga flytten av medicinska skäl. Harvey Weinstein har vid domstolsförhandlingarna i New York synts använda sig av både rullator och gåstol.

I Los Angeles väntar ett åtal som gäller övergrepp på fem kvinnor, där han kan dömas till totalt 140 års fängelse. Enligt kalifornisk lag måste rättegången inledas inom 120 dagar efter att Harvey Weinstein infunnit sig i Los Angeles, vilket innebär att förhandlingarna tar sin början senast i november.

Ett av åtalen gäller fotomodellen Lauren Young, som hävdar att Weinstein förgrep sig på henne på ett hotell i Beverly Hills 2013, när hon var 22. En annan av kvinnorna är en italiensk modell och de övriga tre har inte gått ut offentligt med sin identitet. Totalt har nästan 90 kvinnor anklagat Harvey Weinstein för sexuella övergrepp och i vissa fall våldtäkt.

ANNONS