Komikern Russel Brand låter barnet själv välja genus

Ogillar konceptet ”hon” och ”han”

Foto: Tim Ireland/AP
Russell Brand.

avRebecka Ljung

NÖJE

Russell Brand får nya insikter som pappa.

Bebisen Mabel ska få välja sitt genus själv.

– Jag har blivit ganska känslig för det, säger komikern.

Komikern Russell Brand, 41, blev pappa i slutet av förra året. Ihop med fästmön Laura Gallacher, 27, fick han en dotter, som paret har döpt till Mabel.

Att bli pappa har gett den brittiske provokatören nya insikter i livet. Bland annat vad gäller våra sociala könsroller – det vi kallar genus.

– Nu när jag har de här väldigt viktiga kvinnorna i mitt liv, har jag omvärderat mitt sätt att omedvetet se på genus, säger han till ITV-programmet ”This Morning”.

Redan i oktober berättade den nyblivna föräldern att han och fästmän att de inte ville sätta en ”hon”- eller ”han”-etikett på sin bebis.

– Vi vet inte genuset. Jag kanske inte inte ens kommer pracka på det ett genus, utan bara låta barnet växa upp och vara vad fan det än är, och aldrig berätta att det finns ett sådant koncept, sa Russell Brand på ”The Jonathan Ross show”.

Nu lutar det också åt att Brand inte tänker klä sitt barn i ”typiska” flick- eller pojkfärger.

– Nu när jag har en dotter tänker jag ”wow, jag måste inte nödvändigtvis klä henne i kläder som indikerar hennes genus”, säger komikern i en intervju med ITV:s ”This Morning”.

– Varför skulle en göra det? Jag har blivit ganska känslig för och medveten om det, fortsätter Russell Brand.

Komikern är aktuell med en stor, ny humorturné som heter ”Rebirth”.

ARTIKELN HANDLAR OM