Ed Sheerans pik till Donald Trump: ”Alla borde vara feminister”

avJakob Meijer

Publicerad:
1 av 4 | Foto: KEVIN LAMARQUE / REUTERS TT NYHETSBYRÅN

Ed Sheeran talar gärna inte om politik.

Men när det kommer till Donald Trump tar han bladet från munnen.

– Ingen ska säga till en kvinna vad hon får eller inte får göra med sin kropp, säger världsstjärnan till Nöjesbladet.

Nöjesbladet träffar Ed Sheeran, 26, på ett hotell i centrala Oslo. Världsstjärnan befinner sig just nu på en stor promotionturné i Europa för att marknadsföra sitt kommande album.

Samtalet handlar till en början om Sheerans musik, men snart glider det in på politik och USA:s nya president Donald Trump

På en rak fråga om vad han tycker om det politiska klimatet i USA, där president Donald Trump nyligen tagit beslut om att stoppa bistånd till organisationer som stödjer abort, tvekar han först.

– Jag vet att ni gillar mig för att jag säger vad jag tycker, men min grej har alltid varit att jag aldrig talar om politik. Jag tror inte människor vill höra en 26-årig sångare snacka om det, säger Ed Sheeran.

Han menar att det finns andra som har bättre svar än han.

– Jag läser tidningar, men just nu befinner jag mig i ett nytt land varje dag. Jag har ingen helhetsbild. Så det är svårt att kommentera något när jag inte har hela bilden.

Vill tillhöra den goda sidan

Men i stället för att sätta punkt där utvecklar stjärnan plötsligt sina åsikter.

– Fast jag tycker inte att någon ska tala om för en kvinna vad hon får eller inte får göra med sin kropp. Det är inte ett politiskt ställningstagande, det är bara... Och när det kommer till rättigheter för homosexuella och transsexuella är vi alla lika, och vi borde alla älska varandra, säger Ed Sheeran och fortsätter:

– Jag tror faktiskt att det finns två typer av människor. Och de är antingen trevliga eller elaka. Jag vill tillhöra den trevliga sidan.

När Sheeran får frågan om han är feminist svarar han snabbt.

– Jag tycker att varenda man borde vara feminist

Ed Sheerans nya album släpps 3 mars. Håll utkik på Nöjesbladet de kommande dagarna för en längre intervju.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM