Max Martin och Shellback får Grammy

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

MUSIK

Svenskarna Max Martin och Shellback har tilldelats en Grammy – och kan ta åt sig mer ära.

Låtskrivarna prisas för Justin Timberlake-låten ”Can’t stop the feeling” – och har jobbat med prisade Adele-skivan ”25”.

Martin ”Max Martin” Sandberg och Karl Johan Schuster, alias Shellback, har belönats med en Grammy. Justin Timberlake-låten ”Can’t stop the feeling”, som svenskarna skrev för den animerade filmen ”Trolls”, har tagit hem titeln Bästa låt för visuell media, på 2017 års Grammygala

Framgången med den redan Billboard-toppande låten avslöjades på en förgala till Grammygalan, på Microsoft Theater i Los Angeles. Shellback valde att ge omvärlden den glada nyheten genom att retweeta Nöjesbladets reporter.

De svenska succéexporterna besegrade låtskrivare som popstjärnan Sia – och sig själva, som också var nominerade med Pink-låten ”Just like fire” i samma kategori.

Martin och Shellback bakom Adele

Låtskrivar- och producentduon finns även med bakom Adeles album ”25”, som medproducenter. Plattan får en 2017-Grammy som Bästa popalbum.

Max Martin tog inte hem titeln som Årets producent. Svensken har dock tilldelats tre Grammy-pokaler tidigare år, bland annat just som producent.

Den svenska mezzosopranen Anne Sofie von Otter var också nominerad till en Grammy i år, i kategorin Bästa operaskiva, för sin inspelning av Händels ”Giulio Cesare”. Men det blev ingen ny Grammy för von Otter.

Publicerad:

LÄS VIDARE