Sinéad O’Connor inlagd på sjukhus efter sonen Shanes död

Hämtades av polis efter Twittermeddelandet

Publicerad 2022-01-18

För drygt en vecka sedan hittades Sinéad O’Connors sjuttonåriga son Shane död.

Nu har artisten lagts in på sjukhus efter att ha twittrat att hon bestämt sig för att följa efter honom.

”Jag är vilsen utan mitt barn och hatar mig själv” skriver hon på Twitter.

I torsdags skrev artisten ett långt twitterinlägg om sorgen efter hennes son Shane O’Connors hittats död. I inlägget skrev hon bland annat att det ”inte finns någon poäng att leva utan honom” och att hon ”bestämt sig för att följa efter”.

I ett andra twitterinlägg, bara timmar senare, bad hon om ursäkt för det hon skrivit och berättade att polisen skulle ta henne till sjukhus. ”Jag är ledsen att ha upprört er alla. Jag är vilsen utan mitt barn och hatar mig själv. Sjukvård kommer att hjälpa för stunden”, skrev hon. Båda inläggen är i dag borttagna, men refereras av People.

Den 55-åriga artistens liv har länge kantats av psykisk ohälsa, vilket hon har varit öppen med. Hon sägs ha växt upp under våldsamma förhållanden och har kämpat med bland annat posttraumatiskt stressyndrom och bipolär sjukdom. 2016 lades hon in på rehab efter ett 30 år lång cannabismissbruk.

Sinéad O’Connor är mest känd för låten ”Nothing compares 2 u” som toppade hitlistorna 1990. 2018 konverterade den irländska artisten till islam och bytte namn till Shuhada Sadaqat, men går fortfarande under namnet Sinéad O’Connor i artistsammanhang.

Sinéad O’Connor.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln