Ariana Grande ställer in konserter efter attacken i Manchester

avMathilde Albinsson

Artisten Ariana Grande väljer att ställa in sju planerade konserter i Europa efter attacken i Manchester.

Det meddelar hennes skivbolag under onsdagen i ett pressmeddelande:

”På grund av de tragiska händelserna i Manchester gör Ariana Grandes ’Dangerous woman-turné’ ett uppehåll”.

1 av 3 | Foto: Richard Shotwell/AP
Ariana Grande.

Ariana Grande har nu återvänt till sitt hem i Florida, USA.

Artisten skulle egentligen ha fortsatt sin ”Dangerous woman”-turné med spelningar i London den 25 och 26 maj, men efter attacken i Manchester väljer hon att ställa in sju planerade konserter till och med den 5 juni.

Det bekräftar världsstjärnans skivbolag under onsdagen.

”På grund av de tragiska händelserna i Manchester gör Ariana Grande 'Dangerous woman'-turné ett uppehåll så att vi kan fortsätta utvärdera situationen och visa tillbörlig respekt till dem som saknas. Vårt levnadssätt har återigen hotats, men vi kommer att övervinna detta tillsammans”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Rykte: Betalar för offrens begravningar

Ariana Grande twittrade strax efter det inträffade: ”sönder. Från botten av mitt hjärta, jag är så ledsen. Jag finner inga ord.”

Enligt TMZ flögs hon tillbaka till USA i ett privatplan natten till tisdagen.

De inställda konserterna skulle ha ägt rum i London, Antwerpen, Lodz, Frankfurt och Zürich. Vad som händer med resten av turnén är ännu ej bestämt.

Det ryktas nu att Ariana Grande planerar att betala för offrens begravningar, något som ett fankonto ska ha meddelat på Twitter. Artisten själv har ännu varken bekräftat eller dementerat.

22 personer är bekräftat döda och 59 har skadats och förts till sjukhus efter attacken i Manchester, som av polis beskrivs som en självmordattack.

ARTIKELN HANDLAR OM