Världsstjärnorna flockas i Stockholm i helgen

Usher, Christy Turlington, Pharrell, Rashida Jones, Zach Braff, Justin Bieber, David Guetta... Alla vill vara i Sveriges huvudstad

Det kan vara Stockholms kändistätaste helg – någonsin.

Usher, Kristy Turlington och Marina Abramovic är bara några av superstjärnorna som är, eller har varit i Sveriges huvudstad i helgen.

– Det är tack vare Ash Pournouri och Spotifys Daniel Ek som sätter Stockholm på den internationella kreativitetskartan, säger Alexandra Pascalidou som träffat flera av de gästande kändisarna.

Främst flockas de på Grand Hotel i Stockholm. Aviciis manager Ash Pournouri och Spotifys grundare Daniel Ek har lyckats locka hit några av världens hetaste superstjärnor till evenemanget Symposium Stockholm: Brilliant minds”.

Performancekonstnären Marina Abramovic, supermodellen Christy Turlington och världsstjärnorna Usher och Pharrell är några av dem som deltagit i paneldiskussioner och hållit föreläsningar de senaste dagarna.

– Det är tack vare Ash Pournouri och Spotifys Daniel Ek som sätter Stockholm på den internationella kreativitetskartan när de bjuder människor inom tech, konst och medier. Det är fantastiskt för vår stad, för vårt land, för vår renommé, säger Alexandra Pascalidou som varit på plats.

På sin instagram har hon lagt upp bilder på flera av föreläsarna.

– Den röda tråden är att mångfald lönar sig och är en global resurs och att öppenhet gynnar alla. Att stängda gränser aldrig har gynnat kreativitet och korsbefruktning, säger Pascalidou.

Även skådespelaren Rashida Jones har deltagit i en paneldiskussion. På instagram har hennes bror, svenska ”Idol”-domaren Quincy Jones III lagt upp bilder på henne tillsammans med Sebastian Ingrosso och när hon samtalar med Pharrell.

”Vandrar runt i den magiska skandinaviska midnattssolen med min syster Rashida Jones och Pharrell” skriver han på instagram.

Även Nick Jonas har besökt Stockholm de senaste dagarna och både gett intervjuer och deltagit i Symposium Stockholms panelsamtal.

Efter genomförda föreläsningar sågs Usher också vimla i Stockholmsnatten där han festade tillsammans med det svenska fotbollslandslaget efter segern mot Frankrike på Friends arena. På samma fest dök också Hollywood-stjärnan Zach Braff upp och poserade glatt med fotbollshjältarna Ola Toivonen och Mikael Lustig, något som den senare förevigat på instagram.

Dessutom är både Justin Bieber och David Guetta i Stockholm för att spela på Summerburst under lördagskvällen. På fredagen åt Justin Bieber en sen middag på restaurangen Ångbåtsbryggan på Strandvägen i Stockholm och besökte senare även trendiga krogen Nosh & Chow, intill Stureplan.

Publisert: