Blondinbella tvingas byta hotell – efter maktkupp

Befinner sig i Saudiarabien på affärsresa

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD/INSTAGRAM
Isabella Löwengrip skulle ha bott på hotellet där 11 saudiska prinsar nu sitter i husarrest.

avLouise Åström

NÖJE

Det hotell som Isabella ”Blondinbella” Löwengrip skulle bo på under sin resa till Riyadh behövde evakueras på grund av situationen i Saudiarabien.

Av säkerhetsskäl får hon inte bo där.

– Vi byter hotell på grund av situationen på Ritz Carlton, säger hon i ett videoklipp på Instagram.

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip befinner sig på affärsresa i Saudiarabien. Hon har tidigare varit i Dubai men flög under dagen till Riyadh. Där stötte hon och hennes resesällskap, som bland annat består av Pingis Hadenius, på problem.

I sin story på Instagram berättar Löwengrip att hon inte får bo på det hotell som var planerat.

– Vi byter hotell på grund av situationen på Ritz Carlton. Regeringen behöver det, säger hon i videoklippet.

Prinsar i husarrest

Just nu pågår en revolution i Riyadh. Den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman har enligt Daily Mail i en maktkupp satt elva prinsar samt ministrar och affärsmän i husarrest på Ritz Carlton. På bilder syns hur personerna i husarrest får sova på madrasser med filtar i ett stort rum. Löwengrip skulle ha bott på ett hotell som låg granne med Ritz men som fått evakueras.

Med på Löwengrips resa är även en man vid namn Feisal. Han är hennes kontaktperson på svenska ambassaden i Riyadh. I ett nytt videoklipp publicerat av Löwengrip förklarar han situationen.

– Vi ber om ursäkt. Regeringen har begärt att få hotellet evakuerat av säkerhetsskäl. Det är bortom vår kontroll. Men allt är okej. Vi har blivit förflyttade till ett annat hotell. Det är inget att oroa sig över, säger han.

”Är trött”

I ytterligare ett klipp berättar Löwengrip att hon ska gå och lägga sig efter dagens besked.

– Jag är trött efter allt som hänt ikväll. Men jag ska sova och förhoppningsvis ha bra möten imorrn, säger hon i klippet.

ARTIKELN HANDLAR OM