Barnradions Love Kahnlund är död – blev 41 år: ”Fantastisk berättare”

Ledde podden Historierummet i nio säsonger

Love Kahnlund
Love Kahnlund

Barnradions populära programledare Love Kahnlund är död, 41 år gammal.

Han har programlett nio säsonger av podden Historierummet.

– En fantastisk berättare. Tack för alla avsnitt, skriver en lyssnare.

Love Kahnlund är död, meddelar Sveriges Radio på Facebook. Han blev 41 år. Han var programledare för Barnradions podd ”Historierummet” i nio säsonger.

”Love kunde som få hålla publiken i handen genom historiens vindlande vägar och hade en väldigt fin förmåga att hitta precis rätt tonfall för att få alla som lyssnade, både små och stora, att känna sig inbjudna”, skriver Barnradion.

”Ett av våra mest populära program”

Per Palmqvist som är samordnare på Barnradion säger till Aftonbladet att Love Kahnlund är en väldigt saknad kollega.

– När man gör radioprogram för barn är det viktigt att vara tydlig och att man guidar dem i lyssningen. Men samtidigt ska man behålla historien intressant. Det lyckades Love med, säger Per Palmqvist.

Historierummet har tusentals lyssnare varje vecka, och Per Palmqvist säger att det är tack vare Love Kahnlund.

– Han gjorde att Historierummet blev ett av våra mest populära program på Barnradion.

Podden görs för Sveriges Radio av produktionsbolaget Munck. Redaktionschefen Stina Sämgård vid Göteborgskontoret beskriver en otrolig sorg.

Han var inte bara en fantastiskt programledare, utan även en mycket uppskattad kollega och vän. Snäll, rolig och klipsk. Love kommer vara saknad av hela redaktionen.

Saknad av publiken

Love Kahnlund var också en väldigt omtyckt programledare hos publiken, något som syns i kommentarflödet till inlägget. Där strömmar hyllningarna in.

”En fantastisk berättare! Tack för alla avsnitt som har fått min dotter att bli ännu mer intresserad av historia”, skriver en lyssnare.

Flera föräldrar har lyssnat på Historierummet tillsammans med sina barn inför läggdags.

”Min dotters (8 år) ständiga följeslagare kvällstid. Minst ett avsnitt varje kväll. Hon har nog lyssnat igenom alla avsnitt flera gånger. Hon kommer bli så ledsen. Han har verkligen väckt hennes historieintresse. Så ung, så sorgligt”, skriver en annan förälder i kommentarerna.

En mamma berättar att hon lyssnade på podden senast häromdagen när sonen var hemma förkyld.

”Jag lagade mat och tänkte vilket geni han är som berättar. Hur han berättar på ett sätt så att det är omöjligt att inte lyssna! Vi älskar dessa program! Tack Love och vila i frid!”

Love Kahnlund dog under nyårshelgen, enligt Göteborgs-Posten.

Publisert:

LÄS VIDARE