Youtube-stjärna mördad – hånade gangsterboss

17-årige stjärnan förolämpade en av världens farligaste män – kopplas till tusentals mord

avLinn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Den mexikanske Youtube-stjärnan Juan Luis Lagunas Rosales hånade kartellkungen El Mencho i en viral video.

Några dagar senare sköts han till döds med 18 skott.

Juan Luis Lagunas Rosales blev 17 år.

1 av 4 | Foto: INSTAGRAM
Juan Luis Lagunas Rosales, mer känd under sitt internetalias ”Piraten från Culiacán.

Han var bara 17 år gammal när han började videoblogga om sitt vilda festande i Mexikos knarknäste Culiacán. Snart hade Youtube-stjärnan Juan Luis Lagunas Rosales över en miljon följare i sociala medier – och fick smeknamnet ”Piraten från Culiacán”.

Nu kan en hånfull kommentar om gangsterbossen El Mencho ha tagit hans liv, skriver The Independent.

Beväpnade män stormade klubb

I en video som publicerades på hans Youtube-kanal i dagarna bad Juan Luis Lagunas Rosales kartellledaren El Mencho, som räknas som en av Mexikos farligaste, att röra hans kön.

Det skulle han inte ha gjort.

I måndags stormade en grupp beväpnade män nattklubben där Lagunas Rosales och hans vänner befann sig och öppnade eld. Youtube-stjärnan sköts till döds med 18 skott. Gärningsmännen är inte identifierade, men polisen misstänker att Juan Luis Lagunas Rosales kommentar om El Mencho kan ha bidragit till hans död.

Övergavs av sin mamma

El Mencho är överhuvud för kartellen New Generation, som räknas som en av landets snabbast växande kriminella nätverk. De senaste åren har kartellen kopplats till tusentals mord.

Juan Luis Lagunas Rosales övergavs av sin mamma som barn och växte upp utan att båda sina föräldrar. Som 15-åring hoppade han av skolan och flyttade till Culiacán, där han försörjde sig på att tvätta bilar.

Han blev så småningom känd för sin provokativa Youtube-videor där han ofta söp sig full, trots att han inte var tillräckligt gammal för att dricka lagligt i Mexiko.

Youtube-klippen svenskarna kollade mest på 2017 00:46
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Youtube