Uppgifter: Telia köper TV4 inom kort

avLinn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Telias köp av TV4 är nästan klart, enligt uppgifter till Svenska Dagbladet.

En affär kan presenteras den här veckan.

– De här förhandlingarna har pågått i månader. Om parterna inte löser prisfrågan nu kan jag inte se att det skulle gå att lösa senare, säger en källa till SvD.

Telias köp av TV4 kan vara klart inom några dagar.

Enligt källor till Svenska Dagbladet och Dagens Industri är förhandlingarna mellan bolagen nästan klara och en affär komma att presenteras redan den här veckan.

I slutet av maj avslöjade Resumé att Telia låg i förhandlingar om att köpa Bonniers tv-verksamhet Bonnier Broadcasting, där där TV4 och C More ingår.

Telia bekräftade uppgifterna i ett pressmeddelande.

1 av 2 | Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Telia.

Största affären i svensk mediehistoria

”Som Telia Company tidigare har sagt så är innehåll en viktig del av företagets framtida strategi och vi undersöker kontinuerligt möjligheter inom detta och andra områden. Samtalen med Bonnier är en del av det arbetet”, stod det i pressmeddelandet.

Affären uppgavs vara värd mellan 10 och 12 miljarder kronor, något som skulle göra den till den största i svensk mediehistoria.

Politisk fråga

Då kallade journalisten och TV4:s tidigare vd Jan Scherman den eventuella affären för ett ”stort fett misslyckande för Bonnier”.

– Det handlar om att man inte har kunnat samordna Bonnierkoncernens olika verksamheter till en kraftfull tv-satsning, utan där alla har fortsatt att konkurrera med varandra, sa han till Nöjesbladet.

Affären har blivit en politisk fråga, eftersom svenska staten är den största ägaren i Telia och därigenom kan ta kontroll över den största privata aktören på tv-marknaden.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Bonnier

TV4