Därför älskar vi Mia Parnevik

Mia Parnevik – svenskarnas favorit-mamma

avNöjesbladet

I dag är ingen vanlig dag.

I dag fyller Mia Parnevik, svenskarnas älskade tv-mamma, 50 år!

Här är tre skäl till varför vi älskar Mia Parnevik!

Hon är den där sprudlande, bubblande glada mamman vars kärlek till familjen flyger rakt genom tv-rutan. Mia Parnevik delar gärna med sig av familjens vardagsbestyr – och fansen svarar med fina kommentarer.

”Jag längtar så mycket till säsong 4 av Parneviks. Er familj är så underbar”, skriver en på Instagram.

”Önskar jag hade haft en familj som er att fira med”, hälsade en strax före jul.

”Verkar vara en helt underbar familj med mkt skratt å kärlek”, hälsar en tredje.

För kärleken till Jesper

Mia Parnevik är stolt golffru.

– Det viktigaste i mitt liv är att jag har träffat en sådan fantastisk man och att vi har fått fyra fantastiska barn. Inget annat är viktigare, har hon tidigare sagt till Nöjesbladet.

Paret gifte sig 1994. Mia och Jesper vårdar kärleken genom att förvandla en vanlig tisdag till en fredag och ha roligt ihop.

– Det behöver inte vara något märkvärdigt, det räcker att ta över lite vänner på spagetti och köttfärssås och dricka lite gott vin och bara ha roligt.

– Man blir kärare och kärare på ett ännu djupare sätt ju mer man har gått igenom. Vårt sätt att hantera tunga perioder har varit att hela tiden behålla humorn. Jag tror att vi har en ganska rå humor som vi tar fram när det är som jobbigast.

För hennes girlpower

Mia Parnevik stöttar sina barn, i vått och torrt. På Kristallengalan förra året valde systrarna Peg och Parnevik att inte göra några intervjuer. Istället dök de upp på röda mattan med varsin skylt i handen.

”Hej Pressen! Här får ni något vettigt att skriva om. Inte ett enda barn ska behöva växa upp ensamt. Bli fadder. Sos barnbyar.se”, stod de på plakaten.

Och mamma Mia var mäkta stolt.

– När de sa det tänkte jag ”okej, vad smart”. Vad bra. De vill säga att de tycker att vi kan ha lite vettiga nyheter och fokusera på det som är viktigt, säger hon och fortsätter:

– Det är coolt med unga tjejer som vågar göra något annat och ta för sig. Girlpower!, sa hon till Nöjesbladet då.

För hennes engagemang

Hon medverkade i tv-programmet ”En resa för livet” och träffade tillsammans med dottern Penny Parnevik barn som lever i extrem fattigdom.

Syftet med programmet var att hjälpa SOS Barnbyar att nå fler faddrar för att ännu fler barn skulle kunna få hjälp i Nepal. Och det var en självklarhet för Mia Parnevik att hjälpa till.

– Det påverkar en. Det gör så att man blir mer empatisk för allt. Man blir närmare sig själv och får empati för världen.

För att hon hjälpte Carina Berg att hitta kärleken

Jesper och Mia Parnevik är kända för sin gästvänlighet och att bjuda in vänner och bekanta till sin lyxvilla i Florida.

En som hängt en del med familjen är fotbollsproffset Erik Johansson. Och det är Parneviks han ska tacka för att han träffade tv-profilen Carina Berg.

Enligt uppgifter till Expressen var det nämligen genom realityfamiljen som de fick upp ögonen för varandra.

– Jag har en god vän som är ingift i klanen Parnevik, det är så jag halkat in, berättar Erik Johansson i en tidigare intervju med Hallands nyheter om sin relation med Parneviks.

Och när Carina Berg laddade upp en pussbild med Erik Johansson på Instagram, var Mia Parnevik en av de första att gratulera paret.

"Sötisar", kommenterade hon bilden.

ARTIKELN HANDLAR OM