Tack för insikten Malou – nu slipper jag åka till Goa

Foto: Zandra Lundberg.
NÖJE

Vissa människor jobbar­ arslet av sig på ICA Kvantum, står på huvudet i frysdiskarna och sorterar wokgrönsakspåsarna i färgordning dagarna i ända för att tjäna ihop till en flygbiljett till Goa där de ska drälla omkring i haremsbyxor och komma till INSIKT.

Nu vill jag inte skryta alltför mycket, men jag råkade faktiskt komma till insikt häromdagen, jo jo minsann.

Äsch, när allt kommer omkring var det väl ingen större insikt. Och dessutom, om jag ska vara riktig ärlig nu så var det Agneta Sjödin och deckarförfattaren Mari Jungstedt som la den i famnen på mig. Men ändå – en insikt (ja ja, kom till saken nu, tänker du små­ilsket. Du har väl inte hela ­dagen på dig och dessutom pockar en viktig wordfeudmatch på uppmärksamheten).

Okej, håll i er: jag tittade på Malou von Sivers ”Efter tio” (paus för litet sitcomskratt).

Mari Jungstedt och Agneta ­Sjödin var gäster och temat var skilsmässor.

Malou von Sivers har ofta tunga ämnen i sin förmiddagsshow, det kan vara en tår­drypande historia om en ungdom vars pappa sitter i fängelse/någon som har en mystisk tarmsjukdom/Leif GW om kampen mot alkoholen och ­Malou sitter där med bedrövad tycka-synd-om-blick tills det är dags för henne att skutta i väg och dricka champagnelunch med Stefan Sauk, Özz Nujen och Magnus Uggla.

Hur som helst – Mari Jungstedt berättade om sina föräldrars skilsmässa och Malou tittade med bedrövad blick och allvarsamt skrynklad panna och frågade ”hur har det här påverkat dig som vuxen?” och Mari Ljungstedt svarade att hon har sökt bekräftelse i relationer med män och Agneta Sjödin nickade, för det har hon också gjort.

Och Mari Ljungstedt fortsatte. Hon berättade att hon inte ­ansett sig vara värd någonting i sina relationer och när de ­blivit för bra har hon sparkat bakut,­ försökt se till att förstöra så mycket som möjligt.

Och DÄR kom min insikt – Årets AHA-upplevelse kan jag på stående fot utnämna den till – för det är ju exakt det här jag pysslat med sedan jag var 13 år och skaffade min första pojkvän: jag har träffat en bra kille, blivit kär och sedan ställt till ett helvete, triggat igång bråk, testat alla gränser som går att testa bara för att se om han fortfarande ser mig, vill ha mig, älskar mig.

Det här beteendet är inte­ ­särskilt populärt, kan jag ­berätta.

Mari Jungstedt hittade en man som lyckades ”tämja” henne.

Vad beträffar Agneta så letar hon väl fortfarande.

Själv försökte jag förklara insikten för min pojkvän men gjorde mig ovän med honom i stället.

Det är inte alldeles lätt att förankra i det verkliga livet.

Men ja, går det åt helvete med just den här insiktsgrejen så ligger ju alltid Goa kvar.

ARTIKELN HANDLAR OM