Antastad – av stjärnan

avGustav Grändeby

Publicerad:
Uppdaterad:

Cecilia Forss: Han la hela sin tyngd över min kropp

1 av 3 | Foto: DENNIS PETTERSSON
"JAG VAR VETTSKRÄMD" Cecilia Forss var 13 år när hon utsattes för ett övergrepp av en 30 år äldre skådespelare. ”Jag var så äcklad av mig själv”, säger hon.

Skådespelerskan Cecilia Forss blev som 13-åring sexuellt antastad av en äldre känd skådespelare. Det avslöjade hon i gårdagens sommarprat i P1.

– Den två meter långa skådespelaren la hela sin tyngd över min taniga flickkropp.

Det var i slutet av 90-talet som den då 13-åriga Cecilia Forss medverkade i en känd sommarteater.

– Jag kände att det här skulle bli min bästa sommar hittills, berättade hon i gårdagen ”Sommar i P1”.

”Du var så vacker”

När hon första kvällen lade sig för att sova i övernattningsstugan hade hon höga förväntningar på morgondagens repetitioner. Cecilia vaknade dock av att teaterns stora namn – den 40-årige skådespelaren – tittar henne rakt i ansiktet och viskar ”Cecilia, du var så vacker i din folkdräkt i dag”.

– Yrvaken och förvirrad ligger jag i överslafen i en ovanligt hög våningssäng och får inte ihop hur han kan stå och titta mig rakt i ansiktet. Men är man två meter, så går det.

Cecilia sade nej när han frågade om han fick kyssa henne, men trots att skådespelaren visste om hennes ålder gav han sig inte.

– Han började klättra upp i sängen. Jag var rädd, men satte mig upp i sängen och gav han en snabb puss på munnen. Nu hade han fått det han bad om.

– Men i stället för att gå sin väg la den två meter långe 40-årige skådespelaren hela sin tyngd över min taniga flickkropp. Jag kunde inte annat än motvilligt möta hans kropp och mun.

”Äcklad av mig själv”

Övergreppet fick dock ett snabbt slut. En annan skådespelare fick syn på 40-åringen och kastade ut honom från stugan. När han frågade Cecilia vad han gjort skämdes hon och sa att han bara försökt väcka henne.

– Jag låg vaken hela natten, vettskrämd och tystgråtande. På morgonen tvättade jag kroppen grundligt och även munnen med tvål. Jag var så äcklad av mig själv att jag inte visste om jag någonsin kunde berätta det för någon.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!