Bagge och Montazami: tv-krock från helvetet

AVSKRÄCKANDE EXEMPEL Maria Montazami borde göra annat än att leda tv-program, skriver Jan-Olov Andersson.
NÖJE

Många vill leda tv-program. De flesta passar inte för det.

Laila Bagge, Niclas Wahlgren och Maria Montazami är tre högaktuella och avskräckande exempel.

”Fest hos Bagge Wahlgren” i Sjuan och ”Montazamis med vänner” i TV 3 klockan 21.00 i går var kanalkrocken från helvetet. Det förstnämnda var snudd på katastrof, det andra var en katastrof.

Stämningen hemma i det nybyggda huset hos Laila Bagge och Niclas Wahlgren var i och för sig god. De hade ju bjudit in Lailas exmake och ”Idol”-jurykompis Anders Bagge och tv-profilen Kristin Kaspersen, som varit kompis med Niclas sedan de var barn. Alla kände alla. Ingen var väl direkt nyfiken på något. Då blir snacket som det blir. Tjejerna pratade om rumpövningar, med mycket sexuella anspelningar. Anders och Niclas ville inte vara sämre, buksvågrar som de är, och drog storyn om hur det tog slut mellan Anders och Laila via en poplåt. Trevligt. Sedan fick man liksom hitta på annat för att fylla ut programtiden.

Som att Anders Bagges hund bajsade i trädgården. Där gick sex, sju högintressanta minuter. Eller att man misslyckas med att grilla korv. Sedan kom – hur logiskt som helst – Mustasch med Ralf Gyllenhammar och spelade hårdrock högt som satan på taket.

Fråga på det: Vad tyckte grannarna?

Familjen Montazami har ett mer bisarrt kändisskap. Hustrun/mamman Maria har genom att vara eller spela korkad och hunsad hemmafru/lyxhustru i TV 3:s ”Svenska Hollywoodfruar”, fått en reklamfilmskarriär för ett stort charterbolag och kanske hundra extraknäck till. I premiärprogrammet håller de på att flytta in och flytta in och flytta in i evigheter i ett hus i Falsterbo, där kändisgästerna – schlagerlegendaren Kikki Danielsson och hårdrockstrummisen/kanske Carola-exet Christian ”Kicken” Lundqvist – dyker upp och där både Maria Montazami och gästerna är totalt ointresserade av varandra.

De misslyckas också med att grilla.

Fråga på det: Hur ska det blir när mannen i huset, patriarkat-Kamran, dyker upp?

avJan-Olov Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM