Murphy tar sitt ansvar

NÖJE

Eddie Murphy erkänner att han är far till Mel B:s baby

Spice Girl Mel B:s babydotter är Eddie Murphys. För första gången erkänner nu Hollywood-stjärnan att han är far till barnet.

Skådespelaren Eddie Murphy har nu offentligt medgett att han är far till Spice Girl Mel B:s flicka Angel som föddes i april.

Murphy har tidigare vägrat erkänna faderskapet och krävt DNA-test. Ett sådant test har utförts och det visar att han är fadern.

Via sin talesperson meddelade Eddie Murphy på fredagen: "Jag har alltid och kommer fortsätta att ta mitt ansvar som far till flickan", berättar BBC.

Mel B och Eddie Murphy var tillsammans i flera månader under 2006.

Vi hade inga planer

Strax efter att de separerat fick Eddie Murphy frågan i en tv-intervju om han var glad över att Mel B väntade barn.

- Jag vet inte vems barn det är förrän det har kommit och ett blodtest har gjort. Herrn borde inte dra förhastade slutsatser, svarade Murphy.

Mel B har vid flera tillfällen sagt att de två planerade att gifta sig och att barnet var planerat. Detta förnekas av Eddie Murphy i uttalandet på fredagen: "Vi gjorde överhuvud taget inga planer av något slag".

Angel är Mel B:s andra barn, hon har sedan tidigare åttaåriga dottern Phoenix Chi. Eddie Murphy har fem barn med sin förra fru, Nicole Mitchell Murphy.

Rosemari Södergren