Annie Lööfs märkliga möte med Hollywoodfruarna

Partiledaren hamnade mitt i Montazamis och Ankas bråk

avTorbjörn Ek

Annie Lööf hamnade mitt i Hollywoodfruarnas bisarra gräl.

På väg in i tv-studion rök Maria Montazami och Anna Anka ihop – över huvudet på Centerpartiets frontkvinna.

– Gud, vad det här var surrealistiskt, sa partiledaren och kunde inte hålla sig för skratt.

Bråk med Jimmie Åkesson, valtal och tuffa förhandlingar om regeringsbildningen i all ära.

Men Annie Lööfs mest absurda möte i år skedde redan i augusti på Aftonbladets redaktion. På väg in i Aftonbladet Morgons tv-studio hamnade partiledaren mitt i ett Hollywoodbråk. Eller i alla fall ett gräl mellan två Hollywoodfruar, med Maria Montazami i ena ringhörnan och Anna Anka i den andra.

– Det var absolut årets höjdpunkt i sminket. Annies blick när hon var ensam kvar var obetalbar, hon såg helt chockad ut och vi skrattade allihop, säger Carina Nilsson, sminkansvarig på Aftonbladet TV.

”Oväntade möten”

För på väg in till Aftonbladets och TV3:s dagliga morgonshow hamnade Annie Lööf mellan de två stjärnorna från ”Svenska Hollywoodfruar” i sminkrummet. Montazami och Anka har under året haft svårt att hålla sams och det gräl som senare skulle utspela sig i direktsändning började redan i sminket. Över huvudet på Annie Lööf.

1 av 3

– Det var absurt att se. Annie mitt mellan Anna Anka och Maria Montazami, med sina stora hår och glamorösa Hollywoodsminkningar. Hon bara gapade. När de hade gått ut skrattade vi allihop och Annie sa:”Gud vad det här var surrealistiskt”, säger Carina Nilsson.

Händelsen har under hösten blivit ett samtalsämne såväl i nöjesvärlden som i Annie Lööfs politiska sfär. Själv la hon upp en bild tillsammans med Hollywoodfruarna på Instagram med den diplomatiska kommentaren:

”Oväntade möten i valrörelsen. Började morgonen med Mix Megapol och Aftonbladet TV-morgon.”

Redde ut

Grälet mellan Anka och Montazami handlade bland annat om politik, där Anna Anka bestämt hävdade att Maria Montazami inte hade rätt att rösta i det svenska valet.

Men när Anka lämnade sminkrummet ryckte Annie Lööf in och förklarade för Montazami att hon visst hade rösträtt, eftersom hon fortfarande är svensk medborgare, antingen via brevröst eller genom att ta sig till en vallokal, i USA bland annat Sveriges ambassad i Washington.

Anna Anka däremot, som avsagt sig till svenska medborgarskap, har inte rösträtt i det svenska valet.

Annie Lööf har avböjt att kommentera sitt möte med Hollywoodfruarna mer än det hon redan har skrivit i sitt Instagram-inlägg.

Aftonbladet Morgon återkommer i TV3 och på Aftonbladet måndag den 14 januari.

ARTIKELN HANDLAR OM