Folk blir galna om de inte får höra Avundsjuk

NÖJE

Nanne

Sångerskan Nanne Grönvall gör det igen.

Nu deltar hon för femte gången i Melodifestivalen.

– Jag vet mycket väl vilken cirkus jag slängs in i, säger hon.

Efter den nu nästan klassiska schlagerhiten ”Avundsjuk” 1998 har Nanne Grönvall blivit kult. Kraftigt sminkad och med stora lösöron tog hon visserligen inte hem segern i Melodifestivalen. Men publikens hjärtan tillhörde Nanne och ingen annan.

Det var första gången i schlager-SM som en kvinnlig artist vågade göra något totalt oväntat och, ursäkta uttrycket, ganska sjukt.

– Jag vågade driva med mitt utseende och det tror jag var en av faktorerna till att framträdandet blev uppskattat, säger Nanne när vi träffas på ett asiatiskt lunchhak i Vasastan.

I dag, sex år senare, kan sångerskan inte göra en spelning utan att hon tvingas framföra publikens absoluta favoritlåt.

– Folk blir galna om de inte får höra ”Avundsjuk”, skrattar hon.

I årets schlagerfestival kommer Nanne däremot inte väcka lika stor uppståndelse. Nanne Grönvall deltar med låten ”Evig kärlek” med text och musik av henne själv. För musiken står också hennes man Peter Grönvall.

– Det är en poppig kärlekssång som jag tycker är jättebra, säger Nanne och förklarar att hon naturligtvis hoppas på att gå vidare till final.

– Men även om jag inte vinner så känns det enormt roligt att få vara med.

Nanne har arbetat på heltid som artist i 17 år. I schlagersammanhang är hon en av de mest erfarna artisterna. Debuten skedde med låten ”Eldorado” 1986. Tio år senare gjorde hon comeback i Melodifestivalen med ”Den vilda” 1996 för att två år senare göra succé med ”Avundsjuk”.

– Ja, jag vet vad mycket väl vilken cirkus jag slängs in i, säger hon och skrattar.

3. Nanne

”Evig kärlek”

Daniel Nyhlén