Här grips Love efter flygbråk

NÖJE

Kurt Cobains änka riskerar två års fängelse efter ny skandal

1 av 2 | Foto: FÖRDES BORT AV POLIS Sångerskan och skådespelerskan Courtney Love greps i går på Londons flygplats Heathrow efter att ha ställt till med bråk på ett flyg från Los Angeles. Love bråkade med flygvärdinnorna och vägrade sätta sig på sin plats. Hon släpptes senare under kvällen, men riskerar nu två års fängelse för att ha utsatt flyg för fara.

LONDON

Här grips rockstjärnan Courtney Love - på Heathrows flygplats.

Hon fick tas omhand av polis sedan hon hotat personalen ombord på ett flyg från Los Angeles.

- Hon grälade med en av flygvärdinnorna, berättar en passagerare.

Med håret på ända, läppstiftet utsmetat och med en Burberryväska i händerna fördes Courtney Love bort av de väntande poliserna för att förhöras på Heathrows polisstation.

Störande beteende

Formellt greps Love för att störande beteende och för att ha utsatt ett flyg för fara - ett brott som enligt engelsk lag kan ge två års fängelse.

Så slutade den långa flygningen från Los Angeles med flygbolaget Virgin klockan elva i går förmiddag.

Kurt Cobains änka, nästan mer känd för vad hon gör privat än i sitt yrkesliv, var på väg till London och en konsert på teatern Old Vic.

- Hon hade skymfat personalen under flygresan. Huvudsakligen uppträdde hon mycket störande. Vi kan inte tolerera ett sådant beteende och det har blivit en polissak, sa en av flygbolagets talesmän.

En kvinnlig passagerare berättade:

- Hon grälade med en av flygvärdinnorna. Det var en hel del höga röster.

Courtney Love hade vägrat att sätta sig på sin plats och ta på sig säkerhetsbältet.

Missbruksproblem

Love har haft väldokumenterade problem med missbruk. Under sitt äktenskap med Nirvanas Kurt Cobain tog hon heroin och hon har kallat kokain för "en särskild ond typ av kaffe".

Love har bandet Hole men är också skådespelerska. Hon nominerades till en Golden Globe för sin roll i filmen "The people vs Larry Flynt" där Woody Harrelson hade huvudrollen som porrmagnaten Larry Flynt.

Nyligen tog rockmagasinet Q bilder på Love då hon klädde av sig i en taxi och hällde champagne över sig.

Leif Kasvi