Izabella Scorupco om kärleken: ”Jag är sprudlande lycklig”

Dubbel lycka för Izabella Scorupco.

Drömroll i ny tv-serie och kärleken som blomstrar.

– Det är väldigt trevligt. Jag är sprudlande lycklig, säger hon till Nöjesbladet.

Som modell och skådespelare är Izabella Scorupco, 48, van att utseendet har stor betydelse för de jobb hon får. Något hon är väldigt trött på.

Senaste rollen som Viveca Eldh i serien ”Hidden - Förstfödd” är något helt annat.

– Det kändes lyxigt att få spela en kvinna som är osminkad. Det var så skönt att slippa tänka på att man ska vara så jävla snygg hela tiden, säger hon till Nöjesbladet.

”Hidden - Förstfödd” är en urban fantasy-thriller och bygger på ett alternativt universum där ingen eller inget är vad det ser ut att vara.

– Den här rollen kom in i mitt liv precis när jag kände att allt handlar om utseende. Folk ska vara så snygga på Instagram och man själv håller på likadant. Man tar hundra bilder och väljer sedan den som ser mest okej ut och då får folk för sig att man ser ut så varje dag, säger hon.

Vägrar ljuga om sin ålder

Izabella Scorupco är trött på åldersfixeringen och hetsen kring utseende i Hollywood.

– När jag gick på min sista audition i Los Angeles för några år sedan sa min manager åt mig att jag skulle säga att jag var tio år yngre än jag var. Det vägrade jag göra. Det är därför jag kanske inte riktigt passar in. Jag har alltid varit en outsider i Hollywood.

Skådespelerskan är inte helt bekväm med åldrandet.

– För tio, femton år sedan sa jag att jag såg fram emot att åldras och att det skulle bli härligt att få rynkor. Så är det inte. Det är inte så himla roligt att börja se gammal ut. Inte alls faktiskt, säger hon.

– Det som nästan känns jobbigare är hur kroppen förändras. Man får ont på ett helt annat sätt än tidigare. Jag köpte ett nytt hus i somras och höll på att flytta lådor och grejer och då gjorde jag illa ryggen. Det går liksom inte över. Det hade aldrig hänt för tio år sedan.

”Är sprudlande lycklig”

Izabella har tidigare berättat om sin högkänslighet och att hon inte alltid mått så bra, vilket påverkat karriären i perioder. Att hon inte jobbat så mycket som det har förväntats.

– Ibland önskar jag att jag varit starkare än jag är för jag har fått så otroligt många chanser i livet som jag inte kunnat ta vara på. Jag har inte varit stark nog. Så det har aldrig handlat om lathet från min sida.

– Känslan är att man får fantastiska erbjudanden men man klarar inte av att ta dem utan man ligger bara i fosterställning och känner: ”Kan ni inte bara låta mig vara i fred”, säger hon.

Hur tänker du kring en fortsatt internationell karriär?

– Även om det heter Hollywood så är det väldigt få serier som spelas in på plats i Los Angeles. De flesta spelas in i Budapest, Prag eller Vancouver. Och ska jag ändå vara borta från barnen så är jag som lyckligast om jag får jobba med en svensk produktion.

Hur står det till med kärleken?

– Det där vill jag egentligen inte kommentera, men det är väldigt trevligt. Jag är sprudlande lycklig, så mycket kan jag säga.

”Hidden - Förstfödd” har premiär på Viaplay 1 februari.

Publisert:

LÄS VIDARE