Nöje

Annika vill behandlas med naturläkemedel

Av: 

Frida Söderlund

NÖJE

”Bygger upp kroppen”

Det har snart gått två veckor sedan Annika Ljungberg fick beskedet att hon sannolikt drabbats av blodcancer.

Nu hoppas sångerskan kunna påbörja en alternativ behandling med naturläkemedel.

– Till skillnad från sjukvårdens mediciner så bygger mina val upp kroppen, skriver hon på sin blogg.

För två veckor sedan kunde Nöjesbladet berätta att Rednex-sångerskan Annika Ljungberg, 43, sannolikt drabbats av kronisk myeloisk leukemi. Än har sjukvården inte satt in någon behandling, men Annika har själv valt att påbörja en alternativ medicinering med naturläkemedel.

– Dessa behandlingar går inte hand i hand med de klassiska cancermedicinerna som sjukvården använder. Mina val bygger upp mitt immunförsvar för att hjälpa kroppen tillbaka, skriver sångerskan på sin blogg.

Vill skjuta på behandling

Nu hoppas hon kunna fortsätta behandlingen efter det att sjukvården sagt sitt.

– Jag vill skjuta på cancermedicinen för att göra klart de alternativa behandlingarna, skriver hon.

Annika går på ett särskilt schema för att hålla reda på vad hon äter och dricker. Hon använder sig dessutom av frekvensbehandlingar för att rena och bygga upp kroppen, samtidigt som hon försöker hålla modet uppe genom att göra någonting roligt varje dag.

– Jag går på min egen kroppskänsla. Jag mår bättre och har blivit starkare den senaste tiden. Och då har jag inte fått någon som helst hjälp av sjukvården men istället hjälp från alternativa medicinare samt terapeuter inom naturläran, skriver hon.

En allvarlig sjukdom

Men Stefan Branth, överläkare på medicinkliniken vid Akademiska sjukhuset i Uppsala, är tveksam till beslutet att utesluta sjukvården.

– Leukemi är en potentiellt livshotande sjukdom och det är faktiskt så att det inte ens är säkert att de starka, utarbetade behandlingarna hjälper alla gånger. Sjukdomen finns där och den är ingen som läker av sig själv, säger han och fortsätter:

– Att sköta kosten och att göra allt man kan på den fronten är alltid bra. Men den sjukvård som finns när det kommer till den här typen av cancer är väldigt bra i dag, man borde lita på den.

Borde behandlas parallellt

Samtidigt ser Stefan Branth positivt på att hålla fast vid det man tror på.

– Att göra en egen behandling som man tror på, det tycker jag att man kan göra. Men då ska man göra det parallellt med den andra behandlingen från sjukvården. Det viktiga här är att man verkligen tar kål på cancercellerna, viss annan behandling som man gör vid sidan av kan ge motsatt effekt och det ska man vara försiktig med, säger han.

Nöjesbladet har sökt familjen Ljungberg/Sylsjö.

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp smidigt startkit här

Dentway

Publisert: