Justin Bieber-fans ville mörda dansk recensent

avJoakim Wedholm

NÖJE

Hästtjejer tänkte anlita yrkesmördare när han sågade flickidolen

Foto: VG, Getty Images
Justin Biber orsakade kaos i Oslo när han var där i maj tidigare i år.

Ekstrabladets recensent fick lära sig att extrem fundamentalism inte bara finns inom religion och ideologi.

Musik är på intet sätt besparat de extrema elementen.

När Thomas Treo sågade Justin Biebers kommande album ville fansen inte bara skälla ut honom.

De ville anlita yrkesmördare.

Allt började på en hästsajt. På hestegalleri.dk spårade diskussionen bland de hästintresserade Biebier-fanatikerna ur snabbt.

De hade svårt att hålla inne sin vrede.

Allt på grund av att Ekstrabladets recensent Thomas Treo. Han trotsade konsensus, han gick emot fansens religion och dess ledare. Han gav inte Justin Biebers skiva det betyg de tyckte att den förtjänade.

Han sågade albumet. Han menade att klibbiga ballader i stil med ”Right here” och ”Catching Feelings” ger begreppet hopplös romantiker en ny innebörd. Albumet är kliniskt rensat från personlighet. Bieber stinker. Det är vidrigt, avslutade han och gav albumet ”Believe” en stjärna.

”När kör vi?”

Då rann det över för de som går under öknamnet ”Beliebers”. På hästsajten, befolkad av en majoritet unga flickor, konspirerade de mot recensenten.

De ville leja en yrkesmördare för att avsluta hans liv.

– Är det några som vill följa med och knacka på hans dörr och slå honom? Jag har aldrig varit med om något så respektlöst, skrev en.

– Jag är med – när kör vi?, skrev en annan.

Den tredje gick ännu längre:

– Så fort som möjligt… Vi hyr några yrkesmördare. Fuck, jag har aldrig varit så sur!

Skickade öppet brev

En annan blev uppenbart ledsen över att recensenten inte älskade Justin Bieber lika mycket som de mest inbitna fansen.

– Jag tänker verkligen skriva eller ringa till honom eller gå hem till honom och ta ett seriöst snack med honom om varför har ett behov att skriva såhär? Är det verkligen på allvar?

Efter att recensionen väckt en läsarstorm av bibliska proportioner sansade sig till slut skaran av arga ”Beliebers”. Och skickade ett öppet blev till Ekstrabladets redaktion. De fördömde mordplanerna på tidningens recensent, motsatte sig att han kallade Justin Bieber för en ”musikalisk barnmisshandlare”. Och inte minst, förklarade att Justin Biebers musik har gett dem ett bättre liv.

Om hästtjejerna verkligen hade de kontakter som krävs i den undre världen för att sätta planerna i verket förtäljer inte historien.