Ticnet tvingas backa efter hård kritik

Publicerad 2012-04-19

Nöjesbladet avslöjade tidigare i våras Ticnets omfattande biljettproblem.

Nöjesbladet avslöjade problemen på biljettmarknaden.

Nu tvingas Ticnet ändra texten på sina biljetter.

– Vi fick ett brev från Konsumentverket som tyckte att villkoren var ”oskäliga”, säger Mattias Hallgrim, marknads­direktör på Ticnet.

”Vidareförsäljning ej tillåten”.

Så löd en del av villkorstexten på Ticnets biljetter.

Det var efter Nöjes­bladets avslöjande om den problematiska biljettmarknaden som Konsumentverket uppmärksammades på Ticnets villkor.

Orimligt villkor

Enligt Konsumentverket är det ett orimligt villkor, andrahandsförsäljning är fortfarande fullt laglig, och efter kritiken ändras det nu av Ticnet.

– De ansåg att det ­verkade som all vidare­försäljning inte var tillåten. Om man blir sjuk eller får förhinder ska man kunna sälja sin biljett vidare. Men vi står fortfarande fast vid att det är förbjudet att ­sälja vidare biljetter i kommersiellt syfte, säger Mattias Hallgrim, marknadschef på Ticnet.

Inför försäkring

Det kommer fortfarande att finnas en maxgräns på hur många biljetter det går att köpa via Ticnet, och biljetterna får fortsatt endast köpas för privat bruk.

– Under maj kommer vi också att upprätta en sorts försäkring där det går att få tillbaka pengarna vid sjukdom. Det är också ett sätt att skydda sig från andrahandsmarknaden, säger han.

Har DU råkat köpa förfalskade
biljetter?

ANNONS