Youtubestjärnan död – försökte bota cancer med juice

Gick över till strålbehandling – men det var för sent

1 av 2 | Foto: YOUTUBE/ Liz & Mari
Mari Lopez och Liz Johnson.
NÖJE

Youtubestjärnan Mari Lopez har dött i sviterna av bröstcancer. Stjärnan valde bort traditionell behandling för sin sjukdom och valde istället att bekämpa den med en 90-dagars juicediet.

Stjärnan påstod sedan att hon var på bättringsvägen, men sjukdomen återkom och spred sig senare genom kroppen, och i december 2017 somnade hon in.

Den amerikanska Youtubestjärnan Mari Lopez har dött i cancer, det berättar nu hennes kollega och systerdotter Liz Johnson.

Lopez som drev en matkanalen ”Liz & Mari” på youtube tillsammans med systerdottern öppnade 2015 upp om sin sjukdom för tusentals personer på kanalen och berättade att hon valt bort traditionell strålbehandling och cellgifter för att istället försöka bota den med en tre månader lång juicediet.

Efter den tre månader långa kuren berättade hon att hon var på bättringsvägen tack vare gud och nya dieten. Hon gjorde även flera nya videoklipp där hon berättade om hur ”cancern botades av juicedieten” och recept på en juice hon kallar ”cancerdödaren”. Men symptomen kom tillbaka och tillståndet försämrades, man försökte då bota henne med cellgifter och strålningsbehandling, men de försenade försöken misslyckades.

Skyller på sin mamma – för att stjärnan började äta kött

I en intervju skyller nu Johnson det tragiska dödsfallet på sin mamma, Mari Lopez syster, för att hon efter behandlingen uppmanade stjärnan att äta kött igen, och Liz Johnson är övertygad om att stjärnan klarat sig om hon fortsatt med dieten.

– Min moster gick bort i december då hennes cancer kom tillbaka. Hon var inkonsekvent med sin diet och i sin spirituella sida, berättar hon.

Hon fortsätter:

– Hon valde att inte fortsätta med sin veganska diet när sjukdomen kom tillbaka, då valde hon strålning och cellgifter istället.

Johnson slår också tillbaka mot de anklagelser om att hon skulle ha uppmuntrat stjärnan att undvika att kontakta läkare.

– Jag tvingade aldrig min moster att undvika läkare, säger hon i en annan intervju.

Flera läkare avråder personer från alternativa behandlingar vid cancer, och är man orolig bör man kontakta en doktor.

Här är stjärnorna som lämnat oss 2017 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM

Youtube

Cancer