– Vem vet, det kanske inte funkar med Jihde

NÖJE

Ett ögonblick...

Foto: ”Jag är en värdelös morgonmänniska”, säger Tilde som nu leder Nyhetsmorgon på måndagar och tisdagar.

… Tilde de Paula, 39, programledare som nu byter söndag mot vardag i ”Nyhetsmorgon” i TV4.

– Jag vill göra något annat. Halva tjusningen i mitt arbete ligger i att göra olika saker. Men det är också familjemässigt. Det är dags att jag är ledig på helgerna när mina barn är lediga. Familjen är viktigast i alla lägen, den prioritetsordningen är solklar för mig.

Du ska leda programmet med Peter Jihde, hur känner du inför det?

– Otroligt roligt. Vi har varit i samma hus länge men aldrig jobbat tillsammans. Jag har en otrolig respekt för honom. Att göra ”Nyhetsmorgon” kräver att man blir som syskon, man är så hudlös och behöver tillit. Men vem vet, det kanske inte alls fungerar.

Carina Berg, Agneta Sjödin och Jessica Almenäs tar över på söndagarna. Nervös?

– Det är tre program­ledaramazoner, så jag känner mig helt trygg med att de kommer ro skutan i land. Det går inte att hitta en bättre uppställning

Är du morgonmänniska?

– Nej, jag är en värdelös morgonmänniska. Jag är en pest och jag hatar att gå upp på morgonen. Nu ska jag upp vid tre på natten, så jag måste hitta en bra lösning.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Fred, jämlikhet och systerskap.

Om

Namn: Tilde de Paula. Ålder: 39. Familj: Pojkvän och fyra barn. Bor: Stockholm. Yrke: Programledare. Aktuell: Programledare för ”Nyhetsmorgon” i TV4 på måndagar och tisdagar.