Magnus och Brasse firade succén ihop

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-03-16

De tidigare kollegorna fick varsin Guldmask

MALMÖ

I natt var det lattjolajbanfest i Malmö.

Magnus och Brasse fick var sin Guldmask - och firade ihop.

- Han är min kamrat och jag älskar honom, säger Brasse Brännström om sin vän.

Redan under det inledande minglet sågs Magnus Härenstam och Brasse Brännström skåla med varandra i baren.

Då visste de inte att båda skulle lämna Guldmaskengalan på Slagthuset i Malmö som vinnare av det prestigefyllda teaterpriset.

När Magnus fick en Guldmask för sin biroll i ”Chinarevyn” och Brasse en för sin huvudroll i ”Grottmannen” var glädjen total.

”Första priset”

- Jag är mycket glad. Det är första gången jag får ett sånt här pris. Det enda priset jag fått förut var när jag blev ålakung 1978, säger Magnus Härenstam.

- Bara det att jag blev nominerad var fantastiskt roligt, säger Brasse Brännström.

- Men den största belöningen är ändå den respons jag fått på scenen. Det känns som om jag fått en Guldmask varje kväll.

De gamla vännerna från ”Fem myror är fler än fyra elefanter”, succébarnprogrammet som dök upp i rutan i början av 70-talet, gladdes även åt varandras vinster.

- Jag är väldigt glad att Magnus fick pris. Han har inte spelat på länge, han är oerhört duktig, han är min kamrat och jag älskar honom, säger Brasse.

Nöjesdrottningen Vicky von der Lancken, som kunde glädjas åt tio Guldmasker efter gårdagens gala, ska nu göra allt för att få ihop Magnus och Brasse i en och samma produktion.

På scenen ihop?

- Visst är det underbart att de båda fick pris. Jag kommer inte att ge mig förrän de står på scenen tillsammans. Och jag är oerhört envis, säger hon.

Men Magnus och Brasse ville inte säga om de ska göra något ihop.

- Aldrig i livet, skämtade Brasse Brännström när Aftonbladet frågade.

Av de totalt 14 Guldmasker som delades ut i går gick fem till ”Chinarevyn”. När Lasse Berghagen klev upp på scenen för att hämta juryns specialpris för sin insats i succérevyn kom tårarna.

Berghagen rörd

- Jag blev djupt rörd, säger han till Aftonbladet.

- Att få stå på scenen betyder två ord: älska mig. Det är därför vi väljer det här yrket. Att vinna en Guldmask är en bekräftelse på att man har lyckats sprida glädje.

Fredrik Svedjetun

ANNONS