”Per Gessle kommer att bli skitsur”

Av: Markus Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Ett ögonblick, Jörgen Holmstedt, 48, som var reporter och slitvarg på Okej och kommer nu ut med boken om tidningens 80-tal.

Jörgen Holmstedt.

– Jag ville ge Okej-generationen en riktig bok. Nåt som kan ersätta alla skrynkliga, gamla tidningar från förr.

Du, vad är grejen med den där Dag Finn-bilden?

VAD: Okej var ett av 80-talets största popfenomen i Sverige. VARFÖR: Boken om blaskans gyllene år – ”Boken om Okej: 80-talets största poptidning” – släpps 22 oktober.

– Haha. Egentligen skulle vi bara göra ett ”hemma hos”-reportage. Då föreslog fotografen att vi skulle ta en skumbadsbild. Problemet var att Dag bara lyckades krama fram två bubblor ur en schampoflaska som han, strategiskt nog, försökte placera framför sina genitalier. Det blev ett jävla liv. Dag fick nästan sparken från Sha-Boom.

Okej upprörde många. Framför allt artister. Tror du att nån av dem blir arg när de läser din bok?

– Per Gessle kommer att bli skitsur. Han vägrade kommentera kapitlet om hur Gyllene Tider plötsligt ville ha betalt för att synas i Okej. Jag mejlade över frågorna och hans manager hälsade att Per inte ville svara eftersom ”frågorna handlar för mycket om Hans Hatwig” (Okejs chefredaktör. Reds. anm.) Kom igen. Det är 28 år sen nu. Säg att du var ung och dum och sen är det bra med det.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att bokens releasefest blir lyckad. Dag Finn kommer ju ända från Spanien och lovar att sjunga ”R.O.C.K.” i 80-talssmink.

Publicerad: