Mayer ber om ursäkt för rasistiskt uttalande

Sa "nigger" i tidningsintervju

Först kallade han Jessica Simpson för sexuell napalm. Sen sa han att han har ett rasistiskt könsorgan. Nu har sångaren John Mayer bett om ursäkt.

– Jag skulle inte ha sagt ”nigger”.

John Mayer var nyligen med i "Skavlan" där han bland annat pratade om sin relation till ex-flickvännen Jennifer Aniston och sjöng för publiken. Men när han senare intervjuades av herrmagasinet Playboy var det andra toner från sångaren.

Först kallar han sin tidigare flickvän Jessica Simpson för ”sexuell napalm”. Sedan berättar han att han trots att han älskas av svarta amerikaner inte har sex med svarta kvinnor. Anledningen är att han har ett rasistiskt könsorgan.

– Jag har en David Duke-penis, säger sångaren och jämför sitt könsorgan med en känd rasistisk politiker.

Reder ut begreppen

Men det som har väckt mest uppmärksamhet är när John Mayer försöker reda ut begreppen kring hur goda hans relationer med svarta amerikaner faktiskt är.

– Jag fattar inte varför man kallar det ”hood pass” – ett bevis på att man är cool oavsett hudfärg – har man det så borde man kalla det ”nigger pass”.

Ber om ursäkt

Efter intervjun har John Mayer fått utstå mycket kritik för uttalandet. Nu har han bett om ursäkt för det på sin Twitter.

– Jag är ledsen att jag använde ordet. Jag skulle aldrig ha sagt det och jag kommer aldrig säga det igen. Jag vill bara spela gitarr för folk.

Publisert: