Så klär sig artisterna

Sofis modes Nina Johansson sätter betyg på schlagerstassarna

Anders Ekborg Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Det här med smala, raka slipsar känns inte särskilt festligt längre. Även om det fortfarande är lite sådär Tarantino-sexigt så har vi sett det ett tag nu, vi kan det. Men som helhet klär Ekborg i svart och vitt, han känns avslappnad men ser ändå stilig ut. Rätt för honom. Den lilla skäggstubben var ett smart drag.

Frispråkarn Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Snyggt! För en söndagsmiddag. Inte lika passande för en schlagerscen. Han ser ut som klippt rakt ur en Brothers-annons. Rött är förvisso en schysst kontrast till svart och vitt, men en cardigan? Varför ta på sig någonting som garanterar bastusvettningar?

Jenny Silver Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

Whaddup Beyoncé! Jisses, nu snackar vi. Silver-tjejen har på sig en skapelse gjord av bland annat 300 halsband som väger fem kilo, det kallar jag dedikation till scenen. Även om det är en total Beyncé-ripoff så blir jag alldeles varm och lycklig över det här. Det här är show, det här ÄR schlager!

Jesica Andersson Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Åh, gäsp. Är det något jag är trött på i schlagersammanhang så är det de här svarta balladkläderna. Missförstå mig rätt, det är utan tvekan både snyggt, stilrent och lyxigt. Men så fruktansvärt förutsägbart. Ballad är alltid lika med dramatiskt svart. Väck mig när omröstningen börjar.

Linda Pritchard Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Där Jenny Silver lyckas, misslyckas Pritchard. Där Silver fick till en lyxig Beyoncé-look så får Pritchard en billig Shakira-dito. Jag gillar försöket, det är modigt och det är härligt med mycket bling-bling och party, men det är långt ifrån snyggt. Håret däremot - foxy mama!

Ola Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Vad har hänt med håret Idola? Det här hade kunnat bli en hög stilpoäng om det inte vore för den oförklarliga frisyren, vad menar du med den? Behöver en förklaring. Om jag får det och din löjligt snygga skinnpaj så kan vi bli vänner igen. Deal?

Pain of Salvation Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Vänta nu. Hur länge jobbade du på det där hålet på knäet? Det ser rätt komiskt ut, men jag förstår, ni vill vara lite tuffa. Det är ok. Jag gillar jeans, hela som trasiga. Men nästa gång kan du prova med att slita dem snyggt, inte klippa ett hål rakt av. I övrigt en väldigt tråkig scenklädsel.

Salem al Fakir Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Söte Salem är alltid välklädd och han klär i grått. Salem har ett ärligt modeintresse och det märks, han är trygg i sina kläder och det känns som att det är hans val, ingen annans. Eftersom grått är en favoritfärg (är det en färg?) är jag ju såklart partisk. Men jag gillar det här.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN