Ölspelet som får Jack Bauer att sluta svära

NÖJE

”Damn it!” skriker Jack Bauer så fort något går fel i ”24”.

Men nu har ett ölspel fått skådespelaren Kiefer Sutherland att dra ned på svärandet.

Foto: Daaamn it! Jack Bauers svordom har blivit ett dryckesspel bland fansen.

Skurken lyckas precis undkomma Jack Bauer. Hjälten blir kvar med ett döende vittne. ”Vi hade honom nästan. Jäklar! ('Damn it!')”, skriker Bauer.

Det är inte första gången. Eftersom tv-serien ”24” sänds på en tid och en kanal i USA som inte tillåter grövre svordomar har skådespelaren Kiefer Sutherland blivit en expert på att klämma in ett ”Damn it!” (uttalas: ”dammit!”) så fort han måste understryka allvaret i situationen.

En exploderande bomb, en skjuten kollega eller en låst dörr. Inget är för stort eller för litet för ett ”Damn it!”.

”Kommer döda någon”

Kiefer Sutherland har blivit så duktig på att använda uttrycket att det blivit grunden till en helt ny lek bland seriens tittare. Fans som vill kombinera tv-tittande med alkohol har gjort svärandet till ett ölspel. Varje gång Jack Bauer säger ”damn it!” måste de dricka.

När Kiefer Sutherland fick reda på det blev han först lyrisk.

– Jag tyckte jag var riktigt rolig när jag sa ”damn it!” fyra, fem gånger i rad. Men sen tänkte jag – ”Det där kommer döda någon”, säger stjärnan till The Sun.

Sedan dess har Sutherland försökt dra ned på svärandet.

Han behöver inte anstränga sig så länge till. I juni sänds det sista avsnittet av tv-serien i USA. Därefter planeras en långfilm. Det är inte klart hur Jack Bauer kommer att få svära på vita duken.