Prinsessan Madeleine

Kronprinsessans dag började kl 09 i morse

NÖJE

Gör sig klar på Stockholms slott tillsammans med brudnäbbarna

För kronprinsessan Victoria började den stora dag strax före klockan 09 i morse.

En synbart lycklig kronprinsessa kördes då in till Stockholms slott, för att göra sig klar för bröllopet.

Strax före klockan 09 i morse körde två Säpovakter körde kronprinsessan Victoria till Stockholms slott, och kort därefter kom hennes nära vän och forna mentor Elisabeth Tarras-Wahlberg dit i mintgrön klänning.

När hon i morse lämnade Drottningholm var hon strålande glad.

– Kronprinsessan skrattade, log och vinkade till oss som är här. Hon såg mycket lycklig ut, säger Malin Collin, Aftonbladets reporter på plats.

Victoria var klädd i vitt och hade håret uppsatt.

På slottet gör sig nu kronprinsessan Victoria klar för den stora dagen, byter om till brudklänning, blir sminkad och får hjälp med bröllopsfrisyren, tillsammans med brudnäbbarna.

”Kan vara tärnklänning”

En stund efter kronprinsessans ankomst såg Aftonbladets reporter Jenny Alexandersson hur designern Pär Engsheden försökte ta sig igenom avspärrningarna vid Stockholms slott, bärandes på en klänning.

Pär Engsheden har designat Victorias brudklänning men det var knappast den han bar på då. Jenny Alexandersson sa att fodralet var för litet men att det kanske var en tärnklänning.

Vinkade och log

– Han pratade i telefon och verkade lite tveksam. Han pratade ganska länge med poliserna vid avspärrningarna innan han blev insläppt, och gick då raskt bort mot slottet, säger Jenny Alexandersson.

Vid 11.30 lämnade resten av kungafamiljen Drottningholms slott och körte i kortege med polisbilar och polismotorcyklar in mot Stockholm.

Kungen och drottningen åkte i limousine och Silvia log och vinkade åt människorna som hade samlats för att få en glimt av kungligheterna.

Kortege genom Stockholm

Vigseln börjar 15.30 i Storkyrkan och beräknas ta ungefär en timme. Därefter åker det nygifta paret häst och vagn i en 6,8 kilometer lång kortege genom Stockholm, för att ta emot folkets hyllningar och gratulationer.

Storkyrkan är storslaget smyckad. Dörrarna där Daniel och Victoria tågar ut som man och hustru klockan är prydda med björkris och hortensior.

Klockan 20 i kväll inleds bröllopsmiddagen på Stockholms slott. När kamerorna slocknat och journalisterna gått hem börjar den stora festen.

ANNONS

Lyko ger dig allt inom skönhet – just nu till superpriser! Winter Sale.

Extern länk från Lyko SE

Handla nu

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Prinsessan Madeleine

ÄMNEN I ARTIKELN

Prinsessan Madeleine

Bröllop