Gry tågar i toga – mot Alzheimer

NÖJE

Ett ögonblick ...

Foto: hon blir ett lok På torsdag ska Gry Forssell delta i ett världsrekordförsök tillsammans med ett femtiotal kändisar i Kungsträdgården. Då ska de försöka skapa världens längsta togatåg. Syftet är att samla in pengar till Alzheimerforskningen. Foto: STEFAN JERREVÅNG

...Gry Forssell, 37, som ska vara ett av ”loken” i världsrekordförsöket Togatåget för Alzheimerforskning i Kungsträdgården på torsdag.

– Min vän och kollega Pelle Porseryd (exekutiv producent för ”Körslaget”, reds anmärkning) frågade om jag ville vara med, och jag svarade ja direkt.

Alla kan drabbas

Vad betyder Alzheimerforskningen för dig?

– Jag behöver ju inte oroa mig för att själv få Alzheimers ännu, men det är en sådan lurig sjukdom som vem som helst kan få, farföräldrar och morföräldrar.

Känner du själv någon som har Alzheimer?

– Min kompis mamma har fått det.

Vill ha fint väder

Vad händer annars i sommar?

– Jag ska fortsätta jobba med radion och vara i min sommarstuga. Sedan ska jag också leda ”Sommarkrysset” den 5 juni och efter VM-uppehållet, den 17 juli.

Varför gör du inte ”Sommarkrysset” hela sommaren?

– Jag hade ju ganska nyss avslutning med ”Körslaget” så det skulle bli lite antiklimax att gå direkt från den stora finalen med konfettiregn till att nästa vecka stå på premiären av ”Sommarkrysset”. Det är nog skönt för både mig och tittarna med en tre veckors paus. Förra helgen, när det var premiär, var jag uppe i stugan och eldade träd som vi tagit ner. Det passar ganska bra att bara göra lite familjegrejer i några veckor.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Förutom hälsa och välmående för min familj så önskar jag fint väder på torsdag och att många kommer så att vi kan slå världsrekord i Togatåg.

Sigrid Häggström