Här pågår Victorias möhippa

Foto: magnus sandberg/peter wixtröm
Födelsedagsbarnet och Madeleine, som här syns köra mot Drottningholms slott för födelsedagsmiddagen som visade sig leda till storasyrrans möhippa.

avMikael Hellmyrs

NÖJE

Daniel visste om det, till och med Silvia – men inte Victoria.

I går tog sig kronprinsessans vänner in på slottet. Sedan bar det av på en två dagar lång möhippa.

Victoria befinner sig just nu på en båt i Stockholms skärgård.

Kronprinsessan Victoria satt i går kväll vid middagsbordet på Drottningholm. Hon var inställd på middag för att fira Carl Philips 31-årsdag.

Då knackade det plötsligt på dörren. Enligt Expressen stormade sedan många av Victorias bästa vänner med Caroline Kreuger, Leonie Persson och Caroline Dinkelspiel i spetsen in.

Maskeradliga kidnappade Victoria

Med hjälp av en livvakt hade de blivit insmugglade i slottet. Till att börja med förstod ingen runt matbordet vad som var i görningen. Eftersom personerna hade masker för ansiktena hade Victoria svårt att se vem de märkliga personerna var. De förklarade dock att det var dags att åka ut på en resa och drog sedan med sig Victoria – på vad som skulle visa sig vara hennes egen möhippa.

Festar på en båt

För tillfället befinner sig Victoria ombord på en modern lyxbåt tillsammans med ett 20-tal vänner där det festas furstligt. Bland annat ska Madeleine finnas med ombord efter att ha varit i USA en tid.

Båten avgick i går kväll från Nybrokajen i Stockholm och vidare ut i skärgården. Kort efter att ankaret hivats ombord flög champagnekorkarna i luften och doften av mat spred sig. Victoria ser annars fram mot sin bröllopsdag. I en färsk intervju med Sveriges Radio Ekot säger hon bland annat:

– Det ska bli fantastiskt roligt.

– Vi längtar oerhört även om det är lite stressigt och litemer nervöst och stundom halvt panikslaget för hur ska vi hinna med allt innan bröllopet.

ARTIKELN HANDLAR OM