Youtube-profilen blev misshandlad mitt i folkrusningen: ”Du ska dö!”

NÖJE

Youtube-profilen och bloggaren Amir Akrouti misshandlades mitt bland folk på en perrong i Stockholm.

Gärningsmannen skrek: ”Jag ska döda dig” – sedan sparkade han Amir nedför en rulltrappa.

– Jag är livrädd för att möta dem igen. Jag mår jättedåligt, berättar Amir Akrouti.

1 av 3 | Foto: Youtube
Amir Akrouti.

Youtube-profilen och bloggaren Amir Akrouti, 27, älskar söndagar. Det är favoritdagen på veckan. Men den senaste söndagen fick en oväntad – och mycket obehaglig – vändning.

I en vlogg på sin youtube-kanal berättar han hur han och en kompis avrundade en trevlig dag på stan, när de plötsligt blev attackerade av två för dem okända personer.

För Nöjesbladet utvecklar Amir Akrouti händelsen.

– Vi var på väg ner till perrongen på blåa linjen. Där ska jag ta min tunnelbana hem och min vän ta en rulltrappa ner till pendeltågen direkt från min perrong. Det jag inte nämner i videon är att från det att två killar påpekar att det går två bögar på blåa linjen och fram till själva slaget, så händer det grejer däremellan också.

Fick spark i ryggen

Blåa linjen är en av Stockholms tunnelbanelinjer. Amir Akrouti och hans vän kom ner till perrongen i ena änden och promenerade bort till den andra änden. När de kommit halvvägs började två killar kasta glåpord mot de båda vännerna, varpå Amir Akrouti tog en diskret bild på en av dem med sin mobilkamera.

– Jag ville ha en bild för jag har numera nolltolerans mot hatbrott, säger han och fortsätter:

– Men då kommer de efter oss och där börjar det med att ”vi ska dö” och att ”alla bögar ska dö” och att vi ska få stryk. Jag ville inte bråka, särskilt inte när jag är med min tio år yngre vän.

Amir Akrouti raderade därför bilden inför de båda killarna. När bilden var borta, drog en av killarna upp den tunna sjal som han hade burit runt halsen och täckte ansiktet med den. Amir Akrouti vände sig om för att gå därifrån. Hans vän klev på rulltrappan ner mot pendeltågen och Amir Akrouti följde efter honom. Då kände han plötsligt en spark i ryggen.

– ”Jag ska döda dig, bögjävel” skrek han och sedan sparkade han. Tack och lov står min vän tre till fem trappsteg nedanför mig, så jag fångar upp mig själv med mina händer mot hans rygg och han stod tillräckligt stabilt så att han inte ramlade. Killen kom efter och ger mig ett knytnävesslag i ryggen och sen drog de.

Polisanmäler för mordförsök

Polisen ser allvarligt på händelsen, berättar Amir Akrouti, som har gjort en anmälan. Han anmäler gärningsmännen för bland annat mordförsök. Situationen har påverkat honom negativt, förklarar han. Det är numera svårt att vistas utomhus eller våga åka kommunalt igen.

– Jag har inte velat lämna mitt hem sedan dess. Jag går inte till affären och handlar efter att solen har gått ner, vilket tyvärr är ganska tidigt på dagen nu. Jag kommer inte sätta mig i kommunaltrafiken eftersom jag bor vid den här linjen vars perrong vi var på. Jag är livrädd för att möta dem igen. Jag mår jättedåligt, säger han och fortsätter:

– Jag tänker att om jag har en människa framför mig som står längst upp i en trappa och sen säger ”jag ska döda dig” och sparkar människan ut för trappan, då är ju inte syftet att han ska få ett blåmärke på axeln bara. Syftet är ganska självklart, vad han ville.

Vågar inte åka kommunalt igen

Misshandeln inträffade mitt bland folk – men ingen valde att agera.

–Folk såg, men ingen av oss har hört någon säga någonting. Det känns verkligen tråkigt, och det tar emot att säga men jag är inte förvånad. Jag hade inte förväntat mig att någon skulle hoppa in.

Som ett sätt att gå vidare från det inträffade och försöka läka såren, funderar Amir Akrouti på att skaffa bil.

– Det känns ju jäkligt tråkigt, men som jag känner här och nu är att jag inte vågar åka kommunaltrafik. Då är ju lösningen att skaffa bil, sen är det väldigt olyckligt att det är så man ska behöva göra. Det är ju inte mitt fel, utan det är gärningsmännen det är fel på. Men jag har redan kontaktat min revisor för att leasa en bil på företaget så det är absolut en idé som kommer bli verklighet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Youtube