Nu sitter Östermalmsladyn i fängelse

Uppdaterad 2016-01-20 | Publicerad 2015-10-12

Har anmält sig själv till kvinnofängelset

Tone Oppenstam har lämnat Östermalm för kvinnofängelset Färingsö.

Därmed har hon börjat avtjäna sitt straff.

– Hon är förbannad och upprörd, säger hennes juridiska ombud.

I juni 2014 dömdes Tone Bernadotte Oppenstam, 46, känd från TV4:s realityserie ”Ladies från Östermalm”, till fängelse i två år och nio månader för grovt skattebrott och grova bokföringsbrott.

För två veckor sedan kom beskedet att Högsta domstolen inte kommer att pröva domen och i fredags valde tv-profilen att infinna sig vid kvinnofängelset Färingsö, rapporterar Expressen. Därmed har Östermalmsladyn fått sin cell.

– Hon inser att det är lika bra att börja tjäna av det här straffet så fort som möjligt så det blir klart. Hon är fullt inställd på att hon måste göra det här och vill försöka göra det bästa av situationen. Hon ville inte heller vänta för väntar man för länge kan det dröja flera månader innan man får plats, säger hennes juridiska ombud Johann Binninge.

”Hon är förbannad och upprörd”

Han beskriver Tone Oppenstam som ”stark”.

– Hon har redan börjat fundera på hur vi ska gå vidare med det här, hon vill ha in en resningsansökan.

Hur mår hon?

– Alltså, det är ju ingen trevlig miljö att gå in i men hon har varit fokuserad och menar att det bara är att bita ihop och köra. Så hon är inte allt för nedslagen, mer förbannad och upprörd över systemet och att det har gått till som det gjort.

Vad vet du om Färingsö?

– Inte speciellt mycket. Jag jobbar mest med manliga klienter, men det är ju inga anstalter som är trevliga. Sedan gör vårdarna så bra som de kan. Det är klart att det är en stor omställning men jag är övertygad om att hon kommer klara det galant.

Anstalt för kvinnor med narkotikamissbruk

Färingsöanstalten ligger på Färingsö i Ekerö kommun. Fängelset öppnade 1985 och har sedan 1989 enbart kvinnliga intagna. Färingsö är också en av svenska två anstalter för kvinnor med narkotikaproblem och en stor del av de intagna är narkotikamissbrukare.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln